Yatırımcıların güvenli limanı olarak kabul ettiği gram altın dün 2.300 lirayı aşarak rekor seviyeye ulaştı. Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş, Kapalıçarşı'da tarihi bir kalabalığa sebep oldu. Ancak uzmanlar, altın piyasasındaki bu hareketliliğin altında yatan nedenleri açıklıyorlar. Altın borcu olanlar ve düğün hazırlığı yapanlar ise geleceğe dair endişelerini dile getiriyorlar.

İslam Memiş iyi haberi verdi: Temmuza kadar bunu yapanların parası katlanacak İslam Memiş iyi haberi verdi: Temmuza kadar bunu yapanların parası katlanacak

Altın uzmanı Adnan Kapukaya, 30 yıldır Kapalıçarşı'da bulunduğunu ve böyle bir yoğunluğa şahit olmadığını belirtirken, altının geleceği hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulunuyor. Altın fiyatlarının sürekli yükselmesiyle birlikte yatırımcıların pişmanlık yaşayabileceğini ifade ediyor. Borçlu olanların sayısının artması ve fiyatların hızla yükselmesi, altın almak isteyenler için ciddi bir zorluk oluşturuyor. Uzmanlar, altın almak isteyenlere daha dikkatli olmaları ve fiyatların bir süre sonra tekrar düşeceğine inanmaları konusunda uyarıyorlar.

Muhabir: AYŞE SANCAK