Altın Fiyatları 200 Dolar Birden Fırlayabilir

İslam Memiş, altın fiyatlarının 200 dolar birden fırlayabileceğini öne sürdü. Şu an itibariyle ons altının 2010 dolar seviyesinde bulunduğunu hatırlatan Memiş, geçtiğimiz haftalarda çok sert bir geri çekilme olabileceği uyarısında bulunduklarını ve 2030 dolar seviyelerinin aşağı yönlü kırıldığını ifade etti. Ancak altının 2000 doların üzerinde tutunmaya çalıştığını dile getiren Memiş, bu düşüşün aslında merkez bankalarının altın rezervlerini artırması için bir fırsat sunduğunu belirtti.


Merkez Bankaları Altın Rezervlerini Artırıyor

Memiş, merkez bankalarının düşük fiyattan altın alımını artırdığını ve bu düşüşlerin jeopolitik risk faktörlerinin tetiklenmesine yol açabileceğini vurguladı. Ayrıca dünya altın konseyinin yılın ilk çeyreğinde hangi ülkenin merkez bankasının ne kadar altın aldığını açıklayacağını hatırlatan Memiş, yatırımcılara bu düşük fiyatları kaçırmamaları konusunda uyarıda bulundu.


Yatırımcılara Uyarı: Düşük Fiyatları Kaçırmayın

İslam Memiş, altın tarafında tek bir günde 150-200 dolarlık bir atak yaşandığında pişman olmamak için yatırımcıların fırsatları kaçırmamaları gerektiğini ifade ederek, bu düşük fiyatların merkez bankaları tarafından değerlendirildiğini ve yatırımcıların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini söyledi.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT