Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını tedirgin eden bir uyarıda bulundu. Son zamanlarda sürekli yükseliş eğilimi gösteren altın fiyatlarında önemli bir düşüş beklentisi olduğunu belirtti.

Gram altın fiyatları şu an 430 lira seviyesinde işlem görürken, ons altının fiyatı ise 1865 dolardan alıcı buluyor. Memiş'in verdiği bilgilere göre, ons altında özellikle 2270 ve 2300 dolar seviyelerinde önemli direnç noktaları bulunuyor ve bu seviyelerin test edilmesi bekleniyor.

Emeklilere Maaş Gibi Promosyon Geliyor! SGK Uzmanı Duyurdu: O Rakamlara Kadar Çıkabilir Emeklilere Maaş Gibi Promosyon Geliyor! SGK Uzmanı Duyurdu: O Rakamlara Kadar Çıkabilir

Memiş'in değerlendirmelerine göre, 2200 doların üzerindeki ons altına yatırım yapmanın riskli olduğunu vurguluyor ve ons altın fiyatlarında sert bir düşüş beklentisi taşıdığını belirtiyor.

Altın fiyatlarında yaşanması beklenen düşüşün 145 dolar seviyelerinde gerçekleşeceğini tahmin eden Memiş, bu düşüşün gram altın/TL fiyatlarını da olumsuz etkileyeceğini belirtiyor. Ancak yıl sonu için gram altın için pozitif beklentilerin devam ettiğini ve 3000-3500 TL aralığında bir fiyat hareketi beklediğini ifade ediyor.

Memiş, düşüşün nasıl gerçekleşeceği konusunda da açıklamalarda bulunarak, 2125 dolar seviyesinin önemli bir destek noktası olduğunu ve burada yaşanacak ani bir düşüşün beklendiğini söylüyor.

Sonuç olarak, altın yatırımcıları için önümüzdeki dönemde sert bir düşüş beklentisi olduğunu belirten Memiş, bu düşüşlerin büyük alım fırsatları sunabileceğini ve gram altın alımı yapmak isteyenlerin ons altın fiyatlarını yakından takip etmeleri gerektiğini öneriyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU