Ortahisar’da İlk Halk Ekmek Projesi Hizmete Başladı Ortahisar’da İlk Halk Ekmek Projesi Hizmete Başladı

Gümüş fiyatının geçen hafta ons başına 30.437 doları aşarak 11 yılı aşan dönemin en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte UBS'nin analizlerine göre, gümüş piyasasında dikkat çekici bir potansiyel bulunuyor. Banka uzmanları, altın fiyatlarının yükseldiği, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikalarını gevşetmesinin beklendiği ve arz-talep dinamiklerinin sıkılaştığı bir dönemde gümüşün güçlü bir performans sergileyeceğini belirtiyor.

Geçtiğimiz yıl en iyi performans gösteren yatırım araçları arasında yer alan gümüşün yeni yılda da bu ivmeyi sürdürmesi bekleniyor. Gümüş, yılbaşından bu yana yüzde 45 artış göstererek gram başına 22 liradan 32 liraya yükseldi. Altın ise aynı dönemde yüzde 25 artışla gram başına 1950 liradan 2450 liraya çıktı. Kapalıçarşı esnafı, gümüşün son 6 ay içinde yüzde 50'ye yakın getiri sağladığını belirterek, yatırımcıların külçe ya da daha küçük parçalara yöneldiğini ifade ediyor.

UBS, gümüşün altına kıyasla daha iyi bir performans sergileyeceğini öngörüyor. Bankaya göre, Fed'in para politikalarının gevşemesi ve piyasa arz-talep dengelerinin sıkılaşması gibi etkenler, gümüşün altına göre daha avantajlı bir yatırım aracı olmasını sağlıyor.

Kaynak: KARAR