Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı

Türkiye'de Altın Üretiminde Yeni Dönem: Hurda Altınlar Ekonomiye Kazandırılacak

Ülkenin lisanslı 13 altın rafinerisinden biri olan Aleks Metal Rafineri (AMR), hurda altınları işleyerek ekonomiye kazandıracağını duyurdu. AMR Genel Müdürü Ahmet Yılal, madenlerden çıkarılan altın yerine sadece hurda altınları işleyeceklerini açıkladı.

Son dönemde sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konularının önem kazandığına dikkat çeken Yılal, AMR'nin ileri dönüşüm üzerine odaklandığını belirtti. Yılal, "Eski ve kullanılmış malzemelerin yeniden kullanılması yerine yeni bir ürüne dönüştürülmesini ve uzun süreler boyunca kullanılmasını hedefliyoruz" dedi.

Çevreci bir altın rafinerisi olduklarını vurgulayan Yılal, ürettikleri altınların renginin sarı olmasına rağmen, üretim biçimleriyle tamamen yeşil altın olacağını ifade etti. Yeşil altın üretiminde hammaddenin sıkıntı yaşanmayacağını belirten Yılal, dünya genelinde keşfedilen rezervlerin bu yöntemle rahatlıkla işlenebileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: AYŞE SANCAK