Tüm alt yapımız son derece sağlam çıkmıştır. Çok az bir yerlerde ortaya çıkan arızaları anında giderdik deprem bölgesine kesintisiz bir ulaşım sağladık. Burada Bakanlığımız müthiş bir imtihan vermiştir. Tüm çalışma ekibimizi yürekten kutluyorum.” dedi.

ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, ‘Genel başkan yardımcımız 1999 Marmara ve Düzce depreminin Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın burada. O günlerde verdiği mücadeleyi o yıkıntıların altından o milleti kaldırmasını hiç unutamıyorum. 1999 depremi hepimize çok şey öğretti. İlk 72 saat son derece önemliydi. Çünkü ilk 72 saat enkaz altından kalan vatandaşların çıkartılması için son derece önem taşımaktadır. Deprem gerçeğiyle yüzleşmenin ne olduğunu ben çok iyi bilirim’ dedi.

EĞİTİME BAŞLADILAR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu ve Gençlik Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nun katkılarıyla Doğu Karadeniz öğrenci yurdunda ana sınıfları oluşturularak depremzede çocuklara psikologlar eşliğinde öğrenim verilmeye başlandı.

“ARSİN'İMİZE DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, ilçede devam eden çalışmaları yerinde gördü. Gürsoy, “Arsin'imizde yapılan çalışmaları yerinde inceledik; Arsin sahil parkındaki sosyal tesislerimizin (halısaha, basketbol, tenis ve voleybol sahası) yenileme çalışmalarını, Mehmet Akif Ersoy Caddesi bordür ve kaldırım çalışmalarını, Çardaklı mahallesi yol onarımı ve genişletme çalışmalarını, Yeşiltepe mahallesi parke çalışmalarını, Arsin'imize değer katmaya devam ediyoruz.” Dedi.

AYTEMİZ’DEN ŞOFÖRLERE JEST

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çömlekçi Mahallesinde faaliyete geçen Aytemiz Aydınlar Petrol’den şoför esnafına büyük jest. Firma sahibi Selimcan Aydın, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’yı ziyaret ederek, şoför esnafına özel kolaylıklar sağlayacaklarını söyledi. Aydın, kentin ulaşımı için fedakarca hizmet eden, ‘D’, ‘M’, ‘T’, ‘K’ ve ‘S’ plakalı araçlara istasyonda kolaylıklar olduğunu dile getirdi. Oda başkanı Usta, özel jesti için Aydınlar ailesine teşekkür etti.

MHP’DEN ŞALPAZARI ÇIKARMASI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon teşkilatı, Şalpazarı ilçesine çıkarma yaptı. İlçe belediye başkan Refik Kurukız’ı makamında ziyaret eden önceki dönem MHP Trabzon Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Tosunoğlu, Hüseyin Balaban, Muhammet Sağlam, MHP Akçaabat Belediyesi Meclis Üyesi Melikşah Atasoy, Ülkü Ocakları Başkanı Emre Esmer Kurukız’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Kurukız, misafirlerine ziyareti için teşekkür etti.

ÇİMEN UĞURLADI

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin gerçekleştiği tarihten bugüne kadar bölgeden elini çekmeyen Gümüşhane, son olarak Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine iş makinesi, malzeme ve ekip gönderdi. Gümüşhane Belediyesine ait 2 iş makinesi, içi gıda malzemesi, soba, odun, hayvanlar için yem ve ot dolu tır ve binek araçlarla yola çıkan 12 kişilik ekip İtfaiye Müdürlüğü önünden Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından uğurlandı.

GÖREVİNE BAŞLADI

Rize Devlet Hastanesine Başhekimliğine atanan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahisi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene, dün yeni görevine başladı. Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene’nin, başhekimlik görevinin yanı sıra belirli günlerde Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki ameliyatlarına devam edeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim