Bakan Uraloğlu, turistik trenlerin haziran ayının ortalarına kadar sefer yapacağını belirtirken, bu hatların işletmeye girmesiyle bölge turizminin gelişeceğini ve vatandaşların kültürel ve tarihi değerleri daha yakından görmelerine imkan sağlanacağını ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz!

Ankara-Tatvan seferinin 17 Nisan Çarşamba günü Ankara'dan yola çıkacağını ve Ankara-Diyarbakır arasındaki turistik hattın ise 19 Nisan Cuma günü Ankara'dan ilk hareketini gerçekleştireceğini belirten Bakan Uraloğlu, bu projelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002 yılından bu yana sürdürülen yatırımlar ve atılımlar sayesinde gerçekleştiğini vurguladı. Türkiye'nin ulaşım alanında bir devrim yaşadığını belirten Uraloğlu, bu kapsamda yüksek hızlı demiryolu hatlarının yanı sıra konvansiyonel hatlarda işletilen trenlere olan taleplerin artmasıyla turistik trenlerin hizmete alınacağını söyledi.

Editör: Birol Sancak