Hafta sonu değerli arkadaşlarım ile birlikteydim Yazarımız Osman Yazıcı, Ankara Temsilcimiz Tacettin Çebi, Başkentte ki çalışkan ve başarılı iş adamlarımız Selahattin Hasançebi, Hakan Çelik Gölbaşı’nda Osman Yazıcı’nın bahçesinde soluklandık. Yazıcı, bahçeyi öylesine işlemiş ki yeşillikler diyarı haline getirmiş.

Osman Yazıcı bir dönem Ankara Bürokrasisinde çok güçlüydü. Mesut Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda kuruma danışmalık yaptı. 2001’li yıllarda Cumhurbaşkanı ve hemşerisi Tayyip Erdoğan ile Uçakta ki diyaloğunu tekrar özetlerken gülerek şu notu düştü; “Tayyip Bey ve Emine Hanım ile birlikte İstanbul uçağındayız. Tayyip Bey AK Parti’yi yeni kurmuş kartını uzattı; ‘Bakanlıklarda kimsem yok orda bana destek ol’ dedi. Ben de şu cevabı verdim; ‘ Sayın Genel Başkanım ben de Rizeliyim başım Mesut Yılmaz,  gövdem Tayyip Erdoğan. ‘Hayırlısı’ dedi , ayrıldık. Ankara’da sürekli karşılaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım ilgi ve alakasını hiç esirgemiyor.’

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yeni başkanı Çukur Ambarın imar durumunu hedef yapmaya çalışsa da Akşam sohbetlerinde yine pastaneler dolup taşıyor. Masa da TFF Başkan Vekili İbrahim Usta, İMO seçimine gelen Ali Haydar Gedikli ve Aslan Dilaver sohbet ediyoruz. İbrahim Usta’ya direk sordum: “ Trabzonspor başkanlık zamanı gelmedi mi?” Usta’da direk cevap verdi: “Trabzonspor genel müdürü Sinan meyi aradım. Mali tabloyu sordum. Mayıs sonuna kadar 250 milyon TL’lik ödeme var. Bu eski para ile 250 trilyondur. Zor bir süreç. Ben Trabzonspor’a her dönem hizmet ediyorum” cevabını verdi.

Siyasette neler oluyor?

Ankara’da adeta satranç oynanıyor.

16 Nisan referandumunda AK Parti- MHP İttifakı yüzde 51. 5, muhalefet ise yüzde 48,5 oy almıştı.

Doğrusu bu rakamlar Tayyip Erdoğan’ı endişelendirmiş. Muhalefeti de iştahlandırmıştı. Arada birde İYİ Parti kurulunca AK Parti ve Tayyip Erdoğan taraftarlarında 2019 endişesi başlamıştı.
Demiştim ya;  satranç maçı diye. Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri bu satrancı öylesine dikkatli oynuyor, öylesine hamleler yapıyor, o kadar çok çalışıyor ki MHP birlikteliği ile birlikte bir taş ile birkaç kuş vuruyordu.

MHP ile ittifak nasıl olacak? Ankara kulislerinde, İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da, MHP AK Parti’yi destekleyecek. Manisa, Mersin, Adana gibi büyükşehirlerde de AK Parti yerel seçimde desteğini MHP’ye verecek.

Tayyip Erdoğan’ın MHP hamlesi bana göre daraltılmaya çalışılan hareket alanını da genişletti. Artık Cumhurbaşkanı pozisyonunda ki lider her gün ABD ve AB’ye cevap yetiştirmiyor. Devlet Bahçeli öylesine sözler ediyor ki halk tabiri ile birlikte gün görmemiş sloganlar haline dönüştürüyor.
Türkiye 15 Temmuz sürecinden çıktı. Siyasetçi arkadaşımız Selahattin Hasançebi bu süreci şöyle yorumluyor:
  1. 15 Temmuz darbecileri bertaraf edildi. Şimdi yıkılan binalar yeniden yapılıyor.
  2. Milli ve manevi yönü güçlü bir yapılaşma inşa ediliyor.
Ankara’ya birde muhalefet kulislerine bakalım; CHP Genel Sekreteri hemşerimiz Akif Hamzaçebi İstanbul için yola çıktı. Ciddi mesafeler kat etti. Ancak Sayın Hamzaçebi’nin yolu gül bahçesi değil. Dikenler ile çevrilmeye çalışılıyor.

CHP’nin İstanbul’da ki güçlü ismi Gürsel Tekin, Mahmut Tanal’ı öne sürdü. Amaç  Akif Bey’in önünü kesmek.
Başarılı olabilirler mi?

Eğer Meclis Başkan Vekilliği seçiminde ki gibi Genel Başkan Kılıçdaroğlu gidişatı görüp sadece izlerse Akif Bey sonuç almada zorlanabilir. Kılıçdaroğlu en kısa sürede İstanbul adayını netleştirip yıpratmalara mahal vermeden önlerini açmalı.

Ankara’da şimdi de yerel ve genel seçimin aynı anda yapılacağı konuşulmaya başladı. Görünen şu seçim ekonomisini bir an önce başlatılmaması halinde birçok yatırım, iş adamı, esnaf sıkıntı çekecek.

Birde iyi haber verelim. Ne kadar gerçekleşir bilemiyorum.

Emeklilere tam maaş ikramiye geliyor. Kurban Bayramı’nda mı Ramazan’da mı belli olacak.