Trabzonspor’un Ankara’da 4-3 mağlup olması ve ligin ilk yarısında bir maçta en fazla golü kalesinde görmesi hoş olmadı. Eksik oyuncuların varlığına rağmen Trabzonspor’un bu denli savruk ve dağınık, vurdumduymaz bir oyun ortaya koyması kabul edilebilir olarak görülmedi.
Seviyeyi yükseltecek isimler alınmalı
Son haftalarda futbol olarak geriye giden Alanyaspor’a kaybeden Beşiktaş’tan ilk 30 dakikada 3 gol birden yiyen Trabzonspor’un devre arası transfer döneminde düzeltmesi gereken çok şey olacak. Spor yorumcuları Trabzonspor’daki düşüşe işaret ediyor. HT Spor yorumcusu Semih Durasi: ‘’ Takımın seviyesini yükseltecek isimlerin transfer edilmesi gerekiyor.’’ Saptamasını yaptı.
Bu sezon ilk 4’te yer almak
Durasi’nin değerlendirmesi şu şekilde: ‘’Trabzonspor için çok hayırlı bir mağlubiyet oldu. Çünkü şunun farkına varıldı: Bu takımın şampiyonluk için oynaması çok zor; eksikleri çok fazla, yedek kalitesi ve rotasyonu çok zayıf. Ana yapıda birkaç oyuncu olmadığı zaman takım yetersiz kalıyor. Fatih Tekke aylardır bir şeyi vurguluyor: ‘Bu takımın hedefi, bu sezon ilk 4’te yer almak.’ Gençlerbirliği’nin bu kadar rahat bir şekilde hücuma çıkması, Trabzonspor’un zayıflığından kaynaklandı. Trabzonspor’un önünde Ocak ayı gibi çok iyi bir fırsat var. Takımın seviyesini yükseltecek isimlerin transfer edilmesi gerekiyor. Umarım bu fırsatı iyi değerlendirirler.’’




