Bu olay kamuoyunda büyük infial uyandırırken dünya medyasında da geniş yer buldu.

Bu durumu lanetlemek tüm kişiler gibi bizim de düşüncemiz ve tavrımızdır. Kim olursa olsun kamu görevi yapan bir görevliye bu şekilde saldıramaz ve yumruk atamaz.

TFF’nin Yıllardır Anadolu kulüplerinin sahalarda hakemler eliyle katledilmesini görmezden gelerek, süper ligde lobisi kuvvetli takımların ve art niyetli hakemlerin ülke futbolunu ne hale getirdiğini görmüyormuşçasına, beyanatlarda bulunarak gerçekleri örtbas etmesidir sorun olan. Bence yıllardır dönen oyunları, satışlar, hakem kasıtlarını, verileni- verilmeyini hepsini biliyor ama müdahele edip temizliyemiyor, kanserleşmiş tümörü kesip atmıyor, TFF ve MHK içinde yıllardır operasyon çeken hakemlerle müdahele etmiyor, edemiyor, çünkü işine gelmiyor. Anadolu kulüplerini kenar süsü yapıp kirli emellerine maalesef böyle ulaşıyorlar. Bülent Yıldırım, Halis Özkahya, Mete Kalkavan,Hüseyin Göcek,Deniz Ateş Bitnel,Cüneyt Çakır, Cem Papila, Fırat Aydınus aklıma ilk gelen geçmişden bu zamana TS’yi katleden hakemlerdir. Yakın tarihte FB-TS maçında yaşanan hakem rezaleti bunu daha da net ortaya koymaktadır.TFF başkanı top çevirip algı yapma yerine yapamadığı görevden derhal istifa etmelidir.

TFF tüm birimleri ile çaycısına kadar yenilenmeli kurulları atama ile değil seçimle gelmelidir. Başkan siyasi talimatla değil futbolu bilen birisinden seçilmelidir.Saygılarımla/ADİL TURGUT’

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak