Olay, 8 Aralık 2022'de Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Yeşilbahçe Mahallesi'nde yaşandı. Yusuf Emre Tıraş ile annesi Zübeyde Tıraş arasında çıkan tartışma büyüdü ve bu tartışma sonucunda Yusuf Emre Tıraş, annesine ekmek bıçağı ile 13 kez saldırdı.

Antalya’da korkunç cinayet: 3 çocuk annesi kadını 17 yerinden bıçaklayarak öldürdü

Olayın duyulması üzerine komşuları tarafından yakalanan Tıraş, polise teslim edildi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği olayda, Zübeyde Tıraş hayatını kaybetti.

Yusuf Emre Tıraş hakkında hazırlanan iddianamede, Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen rapor sonucu, Tıraş'ın cezai ehliyetinin bulunmadığı belirtildi. İddianamede ayrıca, Tıraş'ın 'Üst soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması talep edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Yusuf Emre Tıraş'ın akıl sağlığının yerinde olmadığı ve şizofreni teşhisi konulduğu belirtildi. Mahkeme, koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbirleri uygulanması şartıyla Yusuf Emre Tıraş'ın tahliyesine karar verdi.

Yusuf Emre Tıraş, mahkemede yaptığı savunmasında, uyuşturucu kullanmadığını, az miktarda alkol tükettiğini ve kimseyle kavga etmediğini belirterek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme bu talebi uygun görerek, Tıraş'ın akıl sağlığının yerinde olmaması ve tedavi gereksinimi gözetilerek tahliyesine karar verdi.

Bu karar, cezai ehliyeti bulunmayan sanıkların tedavi amaçlı tahliye edilmesi konusundaki tartışmaları gündeme getirdi. Sanığın akıl sağlığı ve toplum güvenliği arasındaki denge, hukuki süreçlerde önemli bir mesele olarak ele alınmaktadır.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT