Çağlayan Grup'un Başkanı Dursun Çağlayan, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Çağlayan Grup olarak ülkemizin gurur kaynaklarından biri olan Antalyaspor'a forma sponsorluğu sağlamaktan onur duyuyoruz. Ancak maalesef Antalyaspor futbolcusu Sagiv Jehezkel'in İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek mahiyetindeki hareketleri, bizi derinden üzmüş ve endişelendirmiştir. Sporun ve kulüplerin böyle iğrenç olaylara araç olması kabul edilemez."

Çağlayan Grup, Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmemesi durumunda forma sponsorluğundan çekileceklerini açıkladı:

Trabzonspor'un, Kiraladığı Bu Oyuncunun Sözleşmesi Bitiyor ama Gitmek İstemiyor! Trabzonspor'un, Kiraladığı Bu Oyuncunun Sözleşmesi Bitiyor ama Gitmek İstemiyor!

"Antalyaspor yönetiminin bu hadsizliğe karşı gerekli tepkiyi göstereceğini ve bu eylemi karşılıksız bırakmayacağını umuyoruz. Biz, Jehezkel'in sadece kadro dışı bırakılmasının yeterli olmayacağını düşünüyor ve kendisinin sözleşmesinin feshedilip sınır dışı edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Aksi takdirde Antalyaspor'un sponsorluğundan çekileceğimizi üzülerek bildiriyoruz."

Çağlayan Grup ayrıca, Jehezkel hakkında hukuki süreç başlatacaklarını ve soykırım propagandasını yaptığı için futbolcuya dava açacaklarını belirtti:

"Zulme alkış tutan birinin sessiz kalmasına izin vermek, zulme ortak olmaktır. Çağlayan Grup olarak, markamızın bu tür bir olaya araç olmasını kabul edilemez buluyoruz. Bu nedenle Sagiv Jehezkel hakkında dava açacağımızı duyuruyoruz. Hukukçularımız süreci takip edecekler. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Çağlayan Grup, insan hakları ve insanlık değerlerine saygıyı ön planda tutarak, soykırım propagandasına karşı net birtavır sergiledi.

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak