Kuruluşunun 48. yılını kutlayan Apple, ilk bilgisayarını piyasaya sürdüğü yılda "kullanıcı dostu bilgisayarlar yaratma vizyonu" ile yola çıktı. 1977'de "Apple Computer" adıyla anonim bir şirket haline gelen Apple, 1984'te tanıttığı "Macintosh" ile kişisel bilgisayarlarda devrim yarattı.

Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik! Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik!

2001 yılında piyasaya sürülen "iPod", müzik endüstrisini dönüştürerek dijital içerik tüketiminin önünü açtı. Ardından 2007'de çıkarılan ilk akıllı telefonları "iPhone", mobil iletişimde devrim niteliğinde bir adım attı.

Apple, ürün yelpazesini genişleterek akıllı saatlerden kablosuz kulaklıklara kadar birçok alanda başarıya imza attı. Şirketin ismindeki "Computer" kelimesini kaldırarak tüketici elektroniğine daha fazla odaklanan Apple, 2010 yılında ilk tabletini "iPad" adıyla piyasaya sürdü.

Geçen yıllarda karbon ayak izini azaltma konusunda önemli adımlar atan Apple, aynı zamanda yenilenebilir enerjiye geçiş ve geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanma gibi çevresel konularda da öncü oldu.

Bugün, Apple dünya genelinde 2,2 milyar aktif cihazla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Microsoft, Amazon ve Google gibi devlerle rekabet eden Apple, 2,6 trilyon doları aşan piyasa değeriyle teknoloji dünyasında önde gelen bir konumda bulunuyor.

Kaynak: NTV