Motorine gelecek olan bu indirimle birlikte, yeni fiyatların 1 Mart'tan itibaren pompa fiyatlarına yansıtılması öngörülüyor.

Altın Fiyatlarında Düşüş Bekleniyor: Yatırımcılar İçin Ne Gibi Fırsatlar Var? Altın Fiyatlarında Düşüş Bekleniyor: Yatırımcılar İçin Ne Gibi Fırsatlar Var?

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 42 lira olarak belirlenmişken, benzinin litresi ise ortalama 40,46 liradan satılmaktadır.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın daha önce yaptığı açıklamada, rafinerilere yazı göndererek tüketiciye fiyat avantajlarının yansıtılması çağrısında bulunduğu belirtilmişti. Bu çağrı sonrasında motorin grubunda 1,10 TL, benzin grubunda ise 76 kuruş indirim yapılmıştı.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunmaktadır. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirlenmektedir.

Muhabir: BİROL SANCAK