En net şekilde değerlendiren Arda idi
A Milli Takım’ın Dünya Kupası’na veda etmesi Türkiye’de büyük bir hayal kırıklığı yaratırken, turnuva sonrası yapılan değerlendirmelerde en dikkat çeken açıklama genç yıldız Arda Güler’den geldi. Turnuva boyunca milli takım oyuncularına yönelik eleştirilerin önemli bir bölümü "genç futbolculara yüklenilmemesi gerektiği" düşüncesiyle karşılanırken, yaşanan başarısızlığın ardından ortaya çıkan tabloyu en net şekilde değerlendiren isimlerden biri Arda Güler oldu.
Drama yapamayız. Kötü oynadık
Genç oyuncu, eleştirilerden kaçmak yerine sorumluluk alarak Türk futbol kamuoyunun tepkisini haklı buldu. Arda Güler, maç sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘’Sonuç olarak Dünya Kupası'ndan elendik. Tüm eleştirileri haklı buluyorum. Ne diyorlarsa haklılardı. Çünkü iyi oynamadım. Hiçbirimiz iyi oynamadık. Drama yapamayız. Kötü oynadık, elendik. İnşallah bundan sonraki maçlarda telafi edebiliriz’’
Mazeret üretmek yerine gerçeği söyledi
Milli takımın öne çıkan yıldızlarından biri olmasına rağmen sorumluluğu takım arkadaşlarıyla paylaşan Arda’nın sözleri, futbolseverler tarafından takdirle karşılandı. Başarısızlık sonrası mazeret üretmek yerine performansın yetersiz kaldığını kabul eden genç futbolcu, geleceğe dair umut mesajı da verdi. A Milli Takım için Dünya Kupası macerası erken sona ererken, Arda Güler’in yaptığı özeleştiri önümüzdeki dönemde milli takımın yeniden yapılanma sürecinin en çok konuşulan açıklamalarından biri olmaya aday görünüyor.
🗣️🎙️ Arda Güler: "Tüm eleştirileri haklı buluyorum. Ne diyorlarsa haklılardı. Çünkü iyi oynamadım. Hiçbirimiz iyi oynamadık. Drama yapamayız. Kötü oynadık, elendik. İnşallah bundan sonraki maçlarda telafi edebiliriz." pic.twitter.com/f14gmzakzE
— TRT Spor (@trtspor) June 26, 2026



