Cemil Akatin adlı işletme sahibi, sürekli müşterilerinden çay paralarını toplamakta yaşadığı zorlukları aşmak için mizahi bir yaklaşımı tercih etti ve iş yerinin camına astığı "Yarım çay bulunur" yazısıyla hem müşterilerini güldürüyor hem de dikkatlerini çekmeyi başarıyor.

Cemil Akatin, müşterilerinin çaylarını içip ödeme yapmadan gitmeye başlamasıyla karşı karşıya kaldı. Bu sorunu nasıl çözebileceğini düşünürken, ilginç bir fikirle karar verdi. Kıraathanenin camına astığı "Yarım çay bulunur" yazısı sayesinde müşterilerin dikkatini çekmeyi başardı. Bu yazı, çaylarını ödemeyen müşterilerin espriye dönüşen bu duruma dikkatini çekiyor.

Dükkân sahibi Cemil Akatin, yazının amacını şu şekilde açıklıyor: "Buradaki amaç ekonominin bozuk olmasından dolayı yapılmış bir şey değil. Burası çay ocağı olarak çalışıyor. Gelen çayı içiyor, parayı vermeden gidiyor. Herkes çay parasını versin diye yaptım. 'Lütfen ödeme yapınız' yazmadım. Onun yerine 'Gülsünler ve mizahi bir şey olsun' diye bunu yazdım. Ancak 'espri olsun' diye isteyen oluyor. Ben getiriyorum yine istiyorlar.”

Çay ocağı müşterisi Hasan Kurkut ise bu mizahi yaklaşımı olumlu karşılayarak, "Ben buraya yarım çay içmeye geldim. Hem çay soğumamış oluyor. Yarım çay demek tam çay demek aslında. Ufak bardaktaki çay yarım çaydır. Büyük çay verirse tamdır. Bu durumda ilgi çekiyor. Yarım çay 7,5 lira demektir. Çayın 10 lira olması gerekirken 7 buçuk liraya satıyor. Gayet uygun bir fiyat” şeklinde konuştu.

Cemil Akatin'ın bu mizahi yaklaşımı, müşterileri güldürerek dikkatlerini çekmenin yanı sıra çay paralarının da ödenmesine katkı sağlıyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak