Rize’nin Ardeşen ilçesinde yer alan Vali Recep Yazıcıoğlu Rafting Parkuru, bu hafta sonu uluslararası bir spor şölenine ev sahipliği yapıyor. Rafting Avrupa Kupası organizasyonu, Kazakistan, Bosna Hersek, İtalya, İran ve Türkiye’den gelen yaklaşık 150 sporcunun katılımıyla coşkulu bir açılış töreniyle başladı.

Parkur boyunca süren renkli görüntüler, hem sporseverleri hem de bölge halkını heyecanlandırdı. Etkinlik boyunca mücadele edecek takımlar, Karadeniz’in zorlu doğa koşullarıyla da başa çıkmak zorunda kalacak.

Karadeniz Coşkusu Uluslararası Arenada

Trabzonspor’un Kaleci Bombası! Ortega mı, Onana mı?
Trabzonspor’un Kaleci Bombası! Ortega mı, Onana mı?
İçeriği Görüntüle

Açılış törenine sporcular, antrenörler, hakemler ve çok sayıda izleyici katıldı. Tören, Karadeniz’in doğal güzellikleriyle birleşince adeta görsel bir şölene dönüştü. Bölge halkı organizasyona yoğun ilgi gösterirken, sporcular ise Karadeniz’in hırçın sularında kendilerini test etmenin heyecanını yaşadı.

Organizasyonun ilk iki günü geride kalırken, yarışlar 4 gün boyunca tüm hızıyla devam edecek. Kupada başarılı olan takımlar, düzenlenecek kapanış seremonisinde ödüllerini alacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Öztürk: “Rize, Su Sporları İçin Eşsiz Bir Potansiyele Sahip”

Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, bölgenin su sporları açısından yüksek bir potansiyel taşıdığını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

“Rize, doğası ve coğrafyasıyla su sporları için eşsiz bir potansiyele sahip. Rafting Avrupa Kupası’nın Ardeşen’de düzenleniyor olması bizler için büyük bir gurur. Farklı ülkelerden gelen yaklaşık 150 sporcunun burada yarışması, hem ilimizin tanıtımı hem de spor turizmi açısından büyük önem taşıyor. Tüm sporculara başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Spor Turizmine Katkı Bekleniyor

Organizasyonun Ardeşen’de düzenleniyor olması, yalnızca sporcuları değil bölge ekonomisini de yakından ilgilendiriyor. Konaklama, ulaşım ve yöresel ürün satışlarında gözle görülür bir hareketlilik yaşanırken, bölgenin doğa turizmi potansiyelinin de altı çiziliyor. Yetkililer, bu tür uluslararası organizasyonların devamlılığının sağlanması halinde Ardeşen’in rafting turizmiyle öne çıkabileceğini belirtiyor.

Etkinlik, 4 gün boyunca devam edecek yarışlarla Karadeniz’in hırçın doğasında kıyasıya bir mücadeleye sahne olacak. Kapanışta dereceye giren takımlar ödüllerini alacak. Sporseverler için heyecan dolu günler Ardeşen’de yaşanmaya devam ediyor.

Kaynak: DHA