Ordu, Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesinde Yaşanan Trafik Kazası Ordu, Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesinde Yaşanan Trafik Kazası

Alınan bilgilere göre, H.T. isimli şahıs, kendisini polis olarak tanıtan bir şahsın telefonla arayarak kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiğini ve banka hesaplarından terör örgütüne para aktarımı yapılabileceğini iddia etmesi sonucunda paniğe kapıldı. Dolandırıcı, güvenli hesaba para aktarmasını söyleyerek, H.T.'den hesabındaki 730 bin TL'yi belirtilen bir hesaba göndermesini istedi. H.T. panikle hareket ederek parayı gönderdi.

Ancak, daha sonra kendisini arayan şahsı telefonla ulaşamayan H.T., dolandırıldığını anlayarak durumu yakınlarına bildirdi. Şahıs, polis karakoluna giderek şikayetçi oldu ve dolandırıcıların tespiti ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Dolandırıcılık olayı, telefon dolandırıcılarının giderek artan mağdurlarının arasına bir yenisi daha eklerken, yetkililer vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA