Gümüşhane’de son haftalarda hemen her gün farklı bölgelerde görülen ayılar, şehir merkezine kadar inmeye başladı. Son olarak tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta kameralara yakalanan ayı, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Mezarlıkta dolaşan ve mezar taşlarının arasından ilerleyen ayının o anları, bölgede yaşayanların tedirgin olmasına neden oldu.

Murat Çavga’dan Kent Konseyi’ne Sert Tepki: “Plansız ve Güven Zedeleyici”
Murat Çavga’dan Kent Konseyi’ne Sert Tepki: “Plansız ve Güven Zedeleyici”
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlar, özellikle gece saatlerinde bölgede sık sık ayı gördüklerini belirterek yetkililerden önlem alınmasını istedi. Ayıların yiyecek aramak için yerleşim alanlarına indiği tahmin ediliyor

Yetkililer ise vatandaşları dikkatli olmaları ve özellikle yiyecek artıklarını açık alanlarda bırakmamaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA