Vali Ünsal, heyelan sonucu yola düşen toprak ve kaya kütlesinin neden olduğu geçici kapanma hakkında bilgi vererek, bölgedeki önlemleri değerlendirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi

Vali Ünsal, yamaçtan düşen malzemenin neden olduğu risklerin azaltılması amacıyla endüstriyel dağcılar tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Sümbüllü Köyü Mevkiindeki çalışmaları izleyen Vali Ünsal, yetkililerden bilgi aldı ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin öncelikli olduğunu vurguladı.

6Bcb3106 5Ac8 4D30 9C85 A3E275B04C43

Çalışmaların, kara yolu üzerinde olası riskleri azaltmak ve ulaşımı sağlamak için yapıldığını belirten Vali Ünsal, alternatif güzergahların hazırlandığını ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından bu yolların kullanıma açıldığını ifade etti. Sümbüllü Köyü yolunun bu süreçte alternatif bir rota olarak kullanıldığını da ekledi.

Vali Ünsal, endüstriyel dağcı ekiplerinin çalışmalarını da yakından takip etti. Ekiplerin, kaya parçalarını levye yardımıyla kontrollü bir şekilde düşürerek riski azalttıklarını belirtti. Bu çalışmalar sırasında kara yolu belli aralıklarla trafiğe kapatılsa da herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığını dile getirdi.

10C4C394 097A 4521 9A27 8846305Eb858

Son olarak, bölgedeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kara yolunun çift şerit olarak trafiğe açılacağını duyuran Vali Ünsal, vatandaşların güvenliğinin her zaman ön planda tutulacağını ve ekiplerin titizlikle çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.
TAKA

Editör: Ayşe Sancak