Durumun Ciddiyeti Artıyor

Artvin-Yusufeli karayolu üzerinde bulunan ve geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında yapılan relokasyon yolları, bölge için önemli bir ulaşım güzergahı oluşturuyor. Ancak, bu güzergahta bulunan T14 Tüneli'nde yaşanan çatlaklar ve açılmalar son günlerde artış gösteriyor. Tünelin son 200 metresinde meydana gelen çatlaklar, her geçen gün daha da genişliyor ve çökmelere neden olabilecek boyutlara ulaşıyor.

Tehlike ve Sürücülerin Endişesi

Son yaşanan çökme olayı, sürücülere zor anlar yaşatmış ve bölge halkı arasında endişe uyandırmıştır. Yolun sürekli kullanıldığını belirten bölge sakinleri, güzergahın tehlikeli olduğunu ve acilen önlem alınması gerektiğini vurgulamaktadır. Tünelin ilçenin tek bağlantı yolunu oluşturduğunu belirten Kayhan Sazak, yetkililerden çalışmaların hızlandırılmasını talep etmektedir.

Doğal Etkilerin Etkisi

Tüneldeki açılmaların artmasında doğal etkenlerin de rol oynadığı belirtilmektedir. Artan sıcaklık ve toprak yapısındaki gevşeme, çatlakların oluşumunu hızlandırmaktadır. Bölge sakinleri, sürecin daha da hızlanmaması için acil önlemlerin alınmasını beklemektedir.

Sonuç ve Beklentiler

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yayla Göçü Öncesi Karlı Yolları Açıyor. Olumsuzlukları Minimize Etmek İçin Çalışmalar Ba Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yayla Göçü Öncesi Karlı Yolları Açıyor. Olumsuzlukları Minimize Etmek İçin Çalışmalar Ba

T14 Tüneli'ndeki çatlaklar ve açılmaların artmasıyla birlikte, bölge halkının güvenliği ve ulaşımı için acil önlemlerin alınması gerekmektedir. Yetkililerin bu konuda hızlı ve etkili bir şekilde hareket etmesi, bölgedeki endişelerin giderilmesi açısından önemlidir. Güvenli ve sorunsuz bir ulaşım için çalışmaların titizlikle sürdürülmesi beklenmektedir.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA