Artvin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, “Zaferin Adı Türkiye” temasıyla anlam dolu etkinliklerle anıldı. Valilik koordinasyonunda düzenlenen program, Atapark Meydanı’ndan başlayan yürüyüşle başladı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar Cumhuriyet ve İnönü caddeleri boyunca yürüyerek Milli İrade Meydanı’na ulaştı. Yürüyüşte açılan 50 metre uzunluğundaki Türk bayrağı büyük dikkat çekti.

Trabzon’da Denize Girebileceğiniz Yerler Açıklandı: 33 Nokta Güvenli
Trabzon’da Denize Girebileceğiniz Yerler Açıklandı: 33 Nokta Güvenli
İçeriği Görüntüle

A W497862 03

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Vurgusu

Meydandaki anma programında Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi. Öğrenciler 15 Temmuz konulu şiir ve kompozisyonlar okudu. Programda, 15 Temmuz şehitleri Emniyet Müdürü Dursun Acar ve Erol İnce’nin hayatını anlatan kısa film katılımcılarla paylaşıldı. Artvin Valisi Turan Ergün, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un milletimizin demokrasiye ve bağımsızlığa bağlılığının simgesi olduğunu vurguladı.

A W497862 08

Vali Turan Ergün’ün Mesajı ve Ödül Töreni

Vali Ergün, “15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil, milletimizin iradesine ve vatanına yönelik bir işgal teşebbüsüdür” dedi. O gece Türk milletinin gösterdiği cesareti ve kararlılığı anlatan Ergün, hainlerin milletin azmini hesaba katamadığını belirtti. Program, 15 Temmuz temalı yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporculara ödüllerin verilmesiyle son buldu.

A W497862 07

A W497862 04

Kaynak: İHA