Artvin-Şavşat karayolunda, gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra halatlarla tırmanan endüstriyel dağcılar, karayoluna düşme riski taşıyan kayaları kontrollü bir şekilde levye, kriko ve bazen patlatma yöntemleriyle temizliyorlar. Artvin'de son zamanlarda artan heyelanlar nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü, önlem çalışmalarına hız veriyor.

Geçtiğimiz günlerde Artvin-Ardahan Karayolu'nun 18. ve 22. kilometresindeki Varyant mevkiinde meydana gelen heyelanlar, yolun kapanmasına ve maddi hasarlara yol açmıştı. Karayolları ekipleri yolun ulaşıma açılmasını sağlasa da çevredeki kayalar hala tehlike oluşturuyordu. Bu bağlamda, Karayolları Bölge Müdürlüğü, trafik güvenliğini tehdit eden bölgedeki riskli yamaçlardaki taş ve kayaların temizlenmesi için endüstriyel dağcılardan yardım alıyor.

Avrasya Basın Yayın Birliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünü ziyaret etti Avrasya Basın Yayın Birliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünü ziyaret etti

Çalışmaların yıl boyunca endüstriyel dağcılar tarafından devam edeceği bilgisi verildi. Bu çabalarla, karayolu güvenliği artırılarak olası kazaların önlenmesi amaçlanıyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak