Trabzon'da Taksicilerden Sessiz Eylem: Meydan Bölgesi'nde Yolcu Almama Protestosu Trabzon'da Taksicilerden Sessiz Eylem: Meydan Bölgesi'nde Yolcu Almama Protestosu

Şavşat ilçesinde bulunan Sahara Milli Parkı mesire alanında kamp kuran gençler gece yarısı boz ayılarının sesleriyle uyandı. Ayıların gürültüsüyle uyanan gençler, hızla el fenerlerini alarak ayıları korkutmayı başardılar. Bu cesur davranışları sayesinde ayıların çadırlara ve kendilerine zarar vermesini engelleyen gençler, yaşadıkları anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldılar.

Ardahan'dan gelen ve kamp yapmak için Şavşat'a gelen 6 arkadaşın arasında doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı olan Mustafa Necati Sütçü, olayı şu şekilde anlattı: "Sahara festival alanının olduğu bölgeye ana yol kenarına çadırlarımızı kurduk. Günün yorgunluğunu atmak için çadırda uyumaya hazırlanmıştık. Ancak gece saat 01.00 gibi gürültüyle uyandık. Dışarı çıktığımızda çadırımızın yakınında devrilen çöp konteynerlerini ve bize bakan gözleri fark ettik. Bölgeyi aydınlatınca 3 yetişkin boz ayının bize doğru baktığını gördük. Hem el fenerleriyle hem de bağırarak ayıları korkutmayı başardık. Gece boyunca birkaç kez daha ayıların geldiğini fark ettik."

Sütçü, bölgede ayı popülasyonunun yoğun olduğunu belirterek, doğaya çıkacak olan vatandaşları yaban hayvanlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.


Editör: Birol Sancak