Barajın Elektrik Üretiminde Tam Kapasiteye Ulaşması

Bafra'da Ahırda 12 Süt Buzağısı ve 1 Kuzu Başıboş Köpekler Tarafından Telef Edildi Bafra'da Ahırda 12 Süt Buzağısı ve 1 Kuzu Başıboş Köpekler Tarafından Telef Edildi

22 Kasım 2022'de su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı, Ocak ayında tam kapasiteyle elektrik üretimine geçmiştir. Bu süreçte Yusufeli ilçesi ve çevresindeki köyler sular altında kalmış, ancak son zamanlarda suların çekilmesiyle eski köy ve mahalle yapıları tekrar görünür hale gelmiştir.

Eski Anıları Yeniden Canlandırmak İçin Yapılan Patika Yol

Muteber Aktaş, Asiye Demirkıran ve Havva Demirkıran gibi köylerinde yaşamış olan insanlar, eski evlerini görebilmek ve geçmiş anıları canlandırmak için özel olarak patika bir yol yapmışlardır. Bu arkadaşlar her gün eski evlerine giderek, yaşadıkları günlere özlem duymaktadırlar.

Eşyalarını Sırtlarında Taşıyarak Yeni Yaşama Alışmak

Yeniköy sakinleri, eski köylerinden değerli gördükleri eşyaları alarak yeni yerleşim yerlerine dönüş yapmaktadırlar. Bu süreçte, beşik, hayvan yemleri, çatı malzemeleri gibi eşyaları sırtlarında taşıyarak yeni hayata alışmaya çalışmaktadırlar. Ancak eski günleri özlemle anmaya devam etmektedirler.

Muhabir: AYTEKİN AKAY