Atabey19 Gençlik Kültür Ocakları Trabzon Şube Başkanı Soner Yıldırım, yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'daki yürüyüşü, sadece Türk Milleti için değil, bütün dünya ezilen milletlerinin umudu haline gelmiştir. Türk bağımsızlık hareketi ve mücadelesi, dünya milletlerine kendi hak ve bağımsızlıkları için bir örnek olmuş, inanç ve güç vermiştir.

Tarihi misyonu gereği dünyaya adalet, nizam ve barış getirmekle mükellef Türk milleti, Ulu Önder Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde bu misyonunu başarıyla yerine getirmiştir. Bu vesileyle, Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, şanlı tarihimizin kahraman şehitlerini, Metehan'dan bu yana bütün ATA-TÜRK ruhlarını saygıyla anıyorum.

Yüz beş yıl önce bugün, Atatürk'ün Samsun'a çıkışında etkin rol oynayan Trabzon evlatlarının devamı olarak, dedelerimizin izinde korkmadan dimdik durmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin teminatı, Türkiye'nin çimentosu olan aziz Trabzon halkını da saygıyla selamlıyorum. Bu anlamlı günü ve bu yüce şerefi bize nasip eden Yaratıcıya sonsuz şükürler olsun. Muhakkak Allah galiptir ve hamd O'nadır.”

Trabzon Yomra Uz Vadisi Eğitimcileri Buluştu Trabzon Yomra Uz Vadisi Eğitimcileri Buluştu

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak