Genç, görevi devralmadan önce Trabzon İl Seçim Kurulu Başkanı Ferruh Akyüz'den mazbatasını aldı. Ortahisar belediye başkanı Ahmet Kaya’da Ortahisar İlçe Seçim Kurulu Başkanı Server Şimşek'ten mazbatasını aldı ve belediyelerde devir teslim yapıldı.

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İstifasını Sundu ve CHP'ye Katılıyor İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İstifasını Sundu ve CHP'ye Katılıyor

Ortahisar devir tesliminde konuşan Genç, “Halkın iradesi sandığa yansıdı ve yeni başkan halkımızın iradesi ile Ahmet Kaya başkanımız olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun, Allah mahcup eylemesin. Bize buranın kurucu başkanı olarak nasip oldu sonra halkımızın iradesi ile 10 yıl burada görev yaptık.

Ortahisar Belediyesi’nin kurumsallaşması, iç huzuru ile birlikte bu vazifeyi sizlere devrediyorum. Biz de halkın iradesi ile birlikte Büyükşehir Belediye başkanı olarak vazife aldık. Bu şehir ve Trabzon bizim. Ben şu sözü hep söylerim, bu şehre kim çivi çaktıysa Allah ondan razı olsun. Bütün belediye başkanlarımız ile ele ele vererek şehrimize bir şeyler katmanın peşinde olacağız. Seçimlerimizin yeniden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum”  dedi.

AYRIM YAPMAYACAĞIZ

Ortahisar’ın yeni başkanı Ahmet Kaya, “Uzun bir koşuşturma sonucunda, Trabzon halkımızın takdiri ve Allah’ın nasip etmesi ile Ortahisar Belediye başkanı olma onurunu, gururunu bizlere verdiler. Bize yoğun yolculuğumuzda destek veren bütün hemşehrilerimize parti ayrımı yapmaksızın teşekkür ediyorum.

Bu göreve layık olmak için arkadaşlarımız ile Trabzon’umuza hizmet edeceğiz. Huzurunuzda Trabzon’umuzun, Ortahisar’ımızın kurucu başkanı olan Ahmet Metin Genç başkanımıza teşekkür ediyorum. 10 yıl şehrimize güzel hizmetler etti. Bu süreçte güzel emekleri oldu. Yüreğine ve emeğine sağlık diyorum. Biz parti rozetlerimizi bir kenara bırakarak Trabzon’umuzun yanında olacağız.

Millete efendilik yoktur, millete hizmet vardır anlayışında alacağız. Biz siyaseti belediyemizden içeri sokmayacağız. Hizmet edeceğiz ve dua alacağız. Bu vesile ile meclise seçilen arkadaşlarıma, diğer partilerden seçilenlere de teşekkür ediyorum. Allah yolumuzu açık eylesin, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Birol Sancak