Abdullah Avcı, bordo-mavililerin başında sarı-lacivertli rakiplerine karşı çıktığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Bu istatistik, Avcı'nın Fenerbahçe'yi 3 kez zirveden indirmesine işaret ediyor. 2021-22 sezonunda, 19 puanla lider olan Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla geçerek zirveye yerleşen Trabzonspor, son 20-22-23 sezonunun 15. haftasında liderlik koltuğundaki Sarı Kanarya'yı 2-0 mağlup ederek liderliklerini kaybetmelerine neden oldu. Bu sezonun 11. haftasında ise zirvedeki namağlup Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek hem 26 yıl sonra Kadıköy'de galibiyet elde etti hem de rakibini liderlikten etmiş oldu.

Abdullah Avcı ve İsmail Kartal Karşı Karşıya

Giresunspor Teknik Direktörü Serhat Güller'in Açıklamaları: "Paramız Yok, Sıkıntılarımız Çok" Giresunspor Teknik Direktörü Serhat Güller'in Açıklamaları: "Paramız Yok, Sıkıntılarımız Çok"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Fenerbahçe'nin hocası İsmail Kartal, 11. kez rakip olacaklar. İki teknik adam arasında oynanan 10 müsabakada Avcı 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı.

Rakibi Sıkıştıracak Taktikler

Bordo-mavililer, ligde ilk yarıda Fenerbahçe'yi deplasmanda yenerek önemli bir zafer elde etmişti. Şimdi ise hedefleri rakiplerini kendi sahalarında da mağlup etmek. Abdullah Avcı, son Karagümrük maçında bazı değişiklikler yaparak derbiye yönelik hazırlıklara başladı. Fernandez'i stoper pozisyonunda kullanıp Mendy'yi orta sahaya çekme hamlesiyle, rakibi sıkıştırmayı amaçlıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK