Trabzonspor’un takım kaptanı Uğurcan Çakır’a Avrupa’dan arka arkaya teklifler geldi. Milli eldiven için kapı aralandı mı?
Trabzonspor’un kalesinde güven veren takım kaptanı Avrupa hayaline bu yıl kavuşabilecek mi? Milli eldivene Hollanda’dan PSV Eindhoven, Fransa’dan Monaco ve İngiltere’den Burnley olmak üzere üç önemli kulüpten resmi ilgi geldi.
Kaptan Uğurcan Çakır için PSV, Monaco ve Burnley kulüpleri resmi teklif öncesinde ilgi kağıdı gönderdiler. Trabzonspor yönetimi ise kaptan için milli maçlar sonrasında menajeriyle birlikte masaya oturmaya karar verdi. Yönetimin beklentisi ise 15 milyon Euro seviyesinde bir bonservis bedeli belirledi.
Tüm kulvarlarda sahaya çıkan Uğurcan Çakır 18 maçta kalesini gole kapatmayı başarırken 52 gole de engel olamadı. Zaman zaman yükselen performansıyla takımını ayakta tutmayı başaran isim oldu. 1.91 cm boyundaki kaleci, bugüne kadar 31 kez A Milli Takım formasını giydi ve bu alandaki istikrarını da sürdürdü.
Milli eldivenin Trabzonspor ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Milli maçlar sonrası masaya oturacak olan Trabzonspor bu transfer gerçekleşmesi halinde kaleci rotasyonuna gidecek yeni transfer arayışları da gündemi oluşturacak.
Trabzonspor 15 milyon Euro gibi yüksek bir bonservis bedelinin gelirini düşünürken bir yandan da en sağlam kalesinin düştüğünün üzüntüsünü yaşayacak. Taraftarlar sosyal medyada “Avrupa seni bekliyor kaptan!” mesajlarıyla oyuncuya destek verirken, kulübün vereceği karar merakla bekleniyor.
Kaptan Uğurcan Çakır’ın Avrupa defteri açılırken oyuncunun kariyerinde yeni bir sayfa açması her iki taraf içinde faydalı olacağı anlamına geliyor.