Ev sahibi olmak isteyenlere İstanbul ve Ankara'da fırsat kapıları açıldı. Son dakika açıklamasına göre, vatandaşlar bu iki ilde kira öder gibi ev sahibi olabilecek.

İstanbul'dan gelen açıklamaya göre, Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, dar gelirlilere 600 bin konut ve buna ek olarak ucuza kiraya verilmek üzere 100 bin konut yapılacağını ifade etti.


AÇIKLAMA İSTANBUL'DAN GELDİ

İstanbul'dan gelen son dakika açıklamasına göre, Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, dar gelirlilere 600 bin konut yapılacağını ve buna ek olarak ucuza kiraya verilmek üzere dar gelirlilere 100 bin konut yapılacağını ifade etti.


İKİNCİ AÇIKLAMA ANKARA'DAN

Ankara'dan gelen açıklamada, Cumhur İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok, dar gelirlilere ev satışı olacağını belirtti. Altınok, dar gelirlilerin kira öder gibi taksit ödeyerek konut sahibi olacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"GİMAT'ın yeni yerleşim yerinin altyapısı ve üstyapısını yapacağız. Büyükşehirde asgari ücretten az maaş alan personel var. İşten kimseyi çıkarmayacağız kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız tam aksine maaşlara zam yapacağız. 

Kira öder gibi ev sahibi yapacağımız binlerce konut yapacağız. Yapacağım dediğimi yapmazsam bana söyleyin. Hangi partiye mensup olursak olalım Ankara'ya hizmet etmek lazım."


FİYATLARI NE OLACAK?

Belediyeler tarafından yapılacak konutların, belirli bir peşinat sonrası aylık 7-8 bin TL'lik taksitlerle sahipleriyle buluşması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi