Ayder Yaylası'nda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Vali Baydaş, yaylanın betonlaşmış eski görüntüsünden eser kalmadığını ve bungalovlar gibi çevreci yapıların arttığını ifade etti. Ayrıca, Fırtına Vadisi'nde yer alan kaçak bungalovların yıkımının gerçekleştirildiğini ve Fırtına Deresi içerisinde yer alan yapıların kaldırılması için çalışmaların başlatıldığını aktardı.

Vali Baydaş, alternatif turizm konaklama alanlarına ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, bu yapıların ruhsatlı, vergilendirilmiş ve çevresel etkileri sıfırlanmış olması gerektiğini belirtti. Vatandaşların bu yönde yapıcı yaklaşımlar sergilediğini ve kendilerinin de bu konuda destek olacaklarını dile getirdi.

Turizmin geliştirilmesi için yapılan çalışmaların önemine değinen Vali Baydaş, Ayder Yaylası'nın sadece bugünkü nesil için değil, gelecek nesiller için de korunması ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayder Yaylası'nın, Rize'nin turizm potansiyelinin merkezlerinden biri olduğunu belirterek, turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir ve sağlıklı bir şekilde devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Örnek Gösterildi! Trabzon Büyükşehir Belediyesi Örnek Gösterildi!

Kaynak: İHA