AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Trabzonluların ve Türk milletinin bayramını kutladığı mesajında, ‘Koronavirüs sürecinde ülke olarak başarılı bir sınav verdik. Ramazanı sağlıklı bitirdik. Her işin başı sağlık. Sağlıklı nice bayramlara’ dedi.

Ayvazoğlu şöyle konuştu:

‘Birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik bağımızın oluşturduğu manevi iklimin dayanışma ruhumuzla pekiştiği bir Ramazan Bayramına daha kavuşuyoruz inşallah. İçinde bin aydan daha kıymetli Kadir Gecesini barındıran Ramazan-ı Şerif’i inşallah hakkını vererek bitirmiş olmanın huzuru ile maalesef Covid-19 virüsü kaynaklı salgın yüzünden sevdiklerimizle doya doya kucaklaşamamanın, büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpememenin hüznünü bir arada yaşadığımız karmaşık duygularımız var.
 
Türkiye Cumhuriyeti ve Aziz Türk Milleti olarak, tüm dünya ile birlikte Ülkemizde de yaşanan salgınla, insanlığın karşı karşıya kaldığı endişelerine ve binlerce acı trajedilere şahit olduk.

Elhamdulillah gelinen nokta açısından bakıldığında ve bir çok gelişmiş devlet ile kıyaslandığında Ülkemiz, bu salgınla mücadelede hem vatandaşına ücretsiz verdiği sağlık hizmetleri, hem de verdiği sosyal destekler ile başarılı olmuş çok daha büyük trajedilerin yaşanmasına engel olmuştur.

Bugün gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, diğer yandan Ülkemiz ve dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını hep birlikte paylaşıyoruz.

Bu açıdan belki de yüzyılda bir insanlığın tecrübe ettiği veya edeceği, kutlanış şekli açısından diğer bayramlarla farklılık gösteren bu Ramazan Bayramımızda da barış ve adalete öncülük eden Ülkemiz ne mutlu ki, günümüzde yaşanan hiçbir insani drama seyirci kalmamış; sınırları içerisinde ve dünyanın neresinde olursa olsun yoksul ve mazlum halklar için bir umut ülkesi olmayı sürdürmüştür.

Onun içindir ki; vatandaşlarımızın Bayram sevinçlerini, yaşlılarımızla, yoksul ve düşkünlerimizle, salgına karşı alınan tedbirlere harfiyen uyarak, fiziksel mesafeyi koruyarak ama gönül mesafesini kaldırarak asla ihmal etmeyeceğine inanıyorum.

Bu vesile ile özellikle şehitlerimizin emaneti ailelerinin ve çocuklarının, kahraman gazilerimizin, yetimlerimizin, ülkemizde ve vatanından uzakta bulunan bütün vatandaşlarımızın, Trabzonlu hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın tüm insanlığa bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diliyorum.’
 
 
 
Editör: TE Bilisim