ABD'den İsrail'e 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Onaylandı! ABD'den İsrail'e 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Onaylandı!

Azerbaycan Sismolojik Hizmet Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin 61 kilometre derinlikte gerçekleştiği ve çevre illerde de hissedildiği belirtildi.

Olası Etkilenen İllerde Sarsıntı Hissedildi

Açıklamada, depremin etkisinin sınır illerini aştığı ve çevre illerde de hissedildiği vurgulandı. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı, şu ana kadar herhangi bir hasar veya can kaybı bildirilmediğini açıkladı.

Azerbaycan Yetkilileri Durumu Değerlendiriyor

Azerbaycan'da meydana gelen deprem sonrasında yetkililer, bölgedeki durumu değerlendirmek ve olası etkileri takip etmek amacıyla çalışmalara başladı.

Olay Yerinden İlk Raporlar

Sismolojik Hizmet Merkezi'ne göre, depremin epicentrumu Saatlı ve Sabirabat illerinin sınırında bulunuyor. Olay yerinden gelen ilk raporlara göre, bölgede herhangi bir hasar veya can kaybı yaşanmadığı belirtiliyor.

Halkın Güvenliği İçin Alınan Önlemler

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı, depremin ardından halkın güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını ve sürekli olarak durumu izlediklerini duyurdu. Ayrıca, vatandaşlardan deprem sonrası meydana gelebilecek olası aftershock'lara karşı dikkatli olmaları istendi.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Ayşe Sancak