Avrasya Üniversitesi'nin "Eğitimde Zaman Yönetimi" Konulu Uluslararası Eğitim Sempozyumu, Azerbaycanöğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Trabzon'un önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Avrasya Üniversitesi, Pelitli Yerleşkesi Çok Amaçlı Salonunda uluslararası katılımlı bir eğitim sempozyumu düzenledi. Sempozyumun ana teması, "Eğitimde Zaman Yönetimi" olarak belirlendi.

Avrasya Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi ve Uzman Psikolog Burak Bayrak, sempozyumun açılışında yaptığı sunumda zaman yönetiminin önemini vurguladı. Bayrak, "Zaman yönetimi aslında bir öz yönetimdir; yaşadığımız olayların kontrolünü sağlamaktır, bireyin kendisini yönlendirerek olayları yönetmesidir. Zaman yönetimi, eğitim alanında çalışan bütün eğitimcilerimizin ve öğrencilerimiz için potansiyelimizi ortaya tam anlamıyla koyabilmek için oldukça önemlidir. Zaman verimli kullanılmıyor ve doğru bir şekilde yönetilmiyorsa bireyin başarısından söz etmek söz konusu olamaz." şeklinde konuştu.

Kutlamalar Coşkuyla Devam Ediyor: Trabzon Üniversitesi'nde 23 Nisan Şenliği Kutlamalar Coşkuyla Devam Ediyor: Trabzon Üniversitesi'nde 23 Nisan Şenliği

Eğitim sempozyumu sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi. Azerbaycan'dan sempozyuma katılan öğretmenler, üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Ömer Yıldız, Rektör Prof. Dr. Füsun Terzioğlu ve Genel Sekreter Gülay Yeniçeri'yi makamlarında ziyaret ettiler. Misafir öğretmenler ayrıca üniversitenin yerleşkelerini ziyaret ederek yerel yetkililerden bilgi aldılar.

TAKA/NEZİHA ÇAKİROĞLU

Editör: Ayşe Sancak