Yapılan değişiklikle birlikte, B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar, belirli koşullar dahilinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler. Ticari faaliyetlerde kullanılan motosikletler hariç olmak üzere, A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılan motosikletler de bu kapsama dahil edildi.

Yeni yönetmelik kapsamında, 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olma, sağlık şartlarını taşıma ve daha önce sürücü belgesinin geçici veya daimi olarak geri alınmamış olma gibi koşulların yanı sıra belirlenen direksiyon eğitimi dersini başarıyla tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olunması gerekiyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikasının sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi halinde bu hakka sahip olunacak.

Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

Yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtilirken, sürücü belgesi üzerine kod yazılmasına gerek olmayacak. Ancak isteyen kişiler, 2 yıl içinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilecekler. Bu yeni düzenlemeyle B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir kullanım alanı sağlanmış oldu.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak