Olay, 11 Ocak günü Yıldırım ilçesi Siteler Mahallesi Bursa Caddesi'nde meydana geldi. İşte o anlara dair detaylar:

Unutulan Çocuğun Hikayesi:

Umut Efe K. adındaki 6 yaşındaki çocuk, babaannesiyle birlikte Mevlana - Yiğitler Mahallesi hattında çalışan D2/A numaralı belediye otobüsüne bindi. Ancak Yavuzselim Mahallesi'nde durakta inen babaanne, torununu otobüste unuttu.

Çaresiz Babaanne:

A W119114 01

Babaanne, torununu unuttuğunu fark etmesiyle birlikte otobüsün peşinden koşarak sürücüye durumu anlatmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Çaresiz bir şekilde Yavuzselim Polis Merkezi'ne başvuruda bulundu.

Polis Müdahalesi ve Teslimat:

A W119114 08

Çocuğun otobüste unutulduğu durum, yolcular ve şoför tarafından fark edildi ve polise bildirildi. Polis ekipleri, çocuğu alarak ailesinin yanına teslim etmek üzere Mevlana Mahallesi'ne götürdü.

Güvenlik Kamerasında Görüntüler:

A W119114 06

Olay, otobüsün güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, babaannenin otobüsten inerken torununu fark etmediği, çocuğun ise babaannesine el sallayarak otobüste kalışını sürdürdüğü anlar kaydedildi.

Bu olay, dikkat dağılımı nedeniyle yaşanan insan hatalarını gösterirken, güvenlik önlemlerinin ve polis müdahalesinin çocuğun güvenliğini sağlamak adına ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.
İHA

Editör: Ayşe Sancak