Artvin’e sağlık alanında dev yatırım müjdesi
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” programı kapsamında geldiği Artvin’de önemli açıklamalarda bulundu. Kent merkezine en az 400 yataklı yeni bir hastane kazandıracaklarını duyuran Memişoğlu, Arhavi’deki mevcut hastanenin işlevselliğinin artırılacağını, Hopa’ya ise yeni bir sağlık tesisi yapılacağını söyledi. Kısa süre önce hizmete giren Sağlıklı Hayat Merkezi’nin de kentte sağlık hizmetlerinin kalitesini yükselteceğini belirtti.
Arhavi ve Hopa’da sağlık altyapısı güçlenecek
Artvin Valiliği’nde Vali, il protokolü ve sağlık yöneticileri ile bir araya gelen Bakan Memişoğlu, bölgedeki mevcut sağlık yatırımlarını değerlendirdi. Arhavi Devlet Hastanesi’nin daha işlevsel hale getirileceğini vurgulayan Bakan, Hopa’da planlanan yeni tesis ile bölge halkının sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaşacağını ifade etti. Bu yatırımların tamamlandığında Artvin’in sağlık altyapısında önemli bir sıçrama yaşanacağına dikkat çekti.
Öncelik sağlığı korumak
Bakan Memişoğlu, Artvin’deki ziyaretlerinde sağlık hizmetlerini yerinde inceleme fırsatı bulduğunu belirtti. “Önceliğimiz vatandaşlarımızın hastalanmadan sağlıklı kalmasıdır” diyen Memişoğlu, bu amaçla aile hekimlikleri ve sağlıklı hayat merkezlerinin güçlendirilmesine devam edeceklerini söyledi. Böylece hastalıkların önlenmesi ve erken teşhis imkânlarının artırılması hedefleniyor.
“Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” hedefi doğrultusunda
Bakan Memişoğlu’nun açıklamaları, “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” vizyonunun Artvin’de somut adımlarla hayata geçirileceğini gösteriyor. 400 yataklı yeni hastane projesi ile birlikte Arhavi ve Hopa’daki yatırımlar, bölgenin sağlık turizmi potansiyelini de artırabilir.
Kentte hayata geçirilecek bu projelerle birlikte Artvinlilerin sağlık hizmetlerinden daha hızlı ve kaliteli şekilde yararlanması hedefleniyor. Siz de yeni hastane yatırımıyla ilgili düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.