İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Mehmet Özhaseki'ye, Trabzonspor-Kayserispor maçındaki prim açıklamasını sert bir dille sordu.

Aydın, Bakan Özhaseki'ye hitaben yaptığı konuşmada, "Bakan olarak göreviniz, çözüm üretmek olmalıyken, soluğu spor kulüplerinin soyunma odasında alamazsınız. Trabzonspor-Kayserispor maçı sonrasında, Kayseri Kulübü’ne prim dağıtmak yerine, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını saracak icraatlar da bulunmanız, ülkemiz menfaatine olacaktır" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor ile Kayserispor'un iki kardeş kulüp olduğunu belirten Aydın, "Bu dostluğa nifak tohumları ekercesine neden Trabzonspor maçından sonra jet hızıyla soyunma odasında prim açıklamasında bulundunuz? Soyunma odasında futbolculara prim açıklaması bir geleneğiniz midir? Öyleyse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir Bakanı olarak, başka hangi kulüplerin prim ödemesine destek oldunuz? Bu primi kendi cebinizden mi ödeyeceksiniz? Yoksa Bakanlığın bütçesinden bir pay mı düşünüyorsunuz?" şeklinde sorular yöneltti.

Aydın, hükümete çağrıda bulunarak, ayrıştırıcı tutumdan vazgeçilmesini ve Bakanlığın asıl görev alanına odaklanılmasını istedi. Milletin, bu soruların cevaplarını beklediğini vurgulayan Aydın, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Bakanı olarak genel ülke meseleleri üzerinde çalışılması gerektiğini belirtti.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT