Bakan Uraloğlu, bu hattın hizmete girmesiyle ülkenin ekonomik kazancının 6,1 milyar dolar olacağını belirtti. İstanbul'un raylı sistem hatlarının uzunluğunu 147,7 kilometreye çıkaracak olan proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açılacak.

Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nda incelemelerde bulunan Uraloğlu, İstanbul'un kent içi ulaşımında raylı sistem ağının güçlendirilmesine önem verdiklerini ve bu kapsamda projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade etti. Bu projeler arasında, geçtiğimiz haftalarda Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın hizmete girmesi de bulunuyor.

Uraloğlu, İstanbul'un raylı sistem ağının genişletilmesinin yanı sıra, ülkenin dört bir yanında kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdiklerini vurguladı. Bugüne kadar ülkemiz genelinde 12 ilde işletme altında olan 935,8 kilometrelik şehir içi raylı sistem hattının 407 kilometresinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından inşa edildiğini belirtti.

Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı, 8,4 kilometre uzunluğunda ve 7 istasyondan oluşuyor. Bu istasyonlar arasında Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı bulunuyor. Hattın işletmeye alınmasıyla, Kayaşehir'den Bakırköy'e yapılacak seyahat süresi 39 dakikaya inecek.

Bakan Uraloğlu, açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını ve bu projenin İstanbul'a kazandırılan raylı sistem hatlarının uzunluğunu 147,7 kilometreye çıkaracağını söyledi. İstanbul'un toplam raylı sistem ağının ise 348 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Muhabir: AYŞE SANCAK