Tebliğ Kapsamı ve İzlenecek Yol

Kaplan, 2023-2024 av sezonunda trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağına girildiğini belirtti. Ancak, isteyen balıkçıların uluslararası sularda avcılık yapabileceklerini ve uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığının serbest olduğunu ifade etti.

Denetimler ve Yaptırımlar

DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız

Su Ürünleri Kanunu kapsamında yürütülen denetimler ve alınan yaptırımlara da değinen Kaplan, Trabzon'da 1193 denetim gerçekleştirildiğini ve 17 aykırılık tespit edilerek yaptırımların uygulandığını belirtti. Bu kapsamda, 439.235,00 lira idari para cezası uygulandığını ve belirlenen aykırılıklar nedeniyle 20.000 kilogram hamsi balığına ve 80 kilogram İstavrit balığına el konulduğunu ifade etti.

Sürdürülebilir Avcılık ve Teşekkürler

Kaplan, Trabzon'daki balıkçıların tebliğ hükümlerine uyumunda gösterdikleri özen için teşekkür ederek, sürdürülebilir avcılığın önemini vurguladı ve gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ