Ekonomik Krizle Birlikte Bankaların Yeni Uygulamaları

Birçok banka, artan enflasyon ve ekonomik belirsizliklerin etkisiyle, ATM'lerde 10 TL'lik banknotları kullanılamaz hale getirdi. Bu durum, ülkedeki ekonomik sıkıntıların ciddiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Özellikle yaşanan ekonomik krizle birlikte, bankaların aldığı bu tedbirlerin etkisiyle, banka müşterileri yeni düzenlemelere uyum sağlamak zorunda kalıyor.

HalkTV'de yer alan habere göre, bankalar, nakit para çekme ve yatırma limitlerini de değiştirdi. Önceden belirlenen 10 bin TL'lik limiti 20 bin TL'ye çıkaran bankalar, bu kararı özellikle teknolojiyle arası iyi olmayan ve yaşlı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"! Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"!

Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Alım gücünün düşmesi ve 10 TL'nin kullanımının azalması nedeniyle, bankaların ATM'lerdeki 10 TL'lik banknotları kaldırdığını belirtti.

Merkez Bankası verilerine göre, 2023 Mayıs ayında tedavüldeki 200 TL'lik banknot sayısının yüzde 94 arttığı görüldü. Uzmanlar, bu durumun Türkiye'deki enflasyon sorununun ciddiyetini bir kez daha gösterdiğini ifade ediyorlar.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU