BARÜ Sıralamada Öne Çıktı:


BARÜ, Times Higher Education Etki Sıralamasındaki sonuçlarıyla, tecrübeli akademik kadrosu ile nitelikli eğitim-öğretim ve araştırma alanlarında elde ettiği başarısını bir kez daha kanıtladı. Dünyanın dört bir yanından 1.963 kurumun, BM “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda belirlenen 17 alt başlıkta sıralandığı listede, BARÜ tüm sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde dünya en iyiler sıralamasında yer aldı.

Öne Çıkan Kategoriler:

Yapılan değerlendirmelere göre birçok dünya üniversitesini geride bırakan BARÜ, sıralamalardaki yerini önemli ölçüde yükseltti. 2024 Etki Sıralamasında BARÜ, çeşitli kategorilerde şu dereceleri elde etti:

Sorumlu Üretim ve Tüketim ile Temiz Su ve Sanitasyon kategorilerinde 101-200 bandı
Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar kategorisinde 301-400 bandı
Açlığa Son, Erişilebilirlik ve Temiz Enerji, İklim Eylemi, Sudaki Yaşam ve Karadaki Yaşam kategorilerinde 401-600 bandı
Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı, Eşitsizliklerin Azaltılması, Yoksulluğa Son ile Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar kategorilerinde ise 601-800 bandında yer aldı.

Bartın Üniversitesi, bu başarılarıyla sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde girdiği tüm alanlarda başarısını artırarak önemli bir yükseliş kaydetti. Üniversite, dünya genelinde adını daha da yukarılara taşıyarak, akademik alanda önemli bir prestij elde etmiş oldu. Bu başarı, BARÜ'nün sürdürülebilirlik ve akademik mükemmeliyet konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: AYŞE SANCAK