MAÇKA ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliklerinde MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliklerinde

2-114

Maçka Belediye Başkanı ve AK Parti Maçka Belediye Başkan adayı Koray Koçhan, seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde projelerini açıklayan Başkan Koçhan, Maçka’ya 10 yıldır belediye başkanı olarak hizmet ettiğine dikkat çekerek, “ 10 yıldır Maçka’da hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımızla beraber ilçemize hizmet ettik. Tabiri caizse ustalık dönemi ile hizmet edecek olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

2023’DE 53 BİN TON
5-43

Seçim döneminde bile hız kesmeden çalıştıklarını ifade eden Başkan Koçhan, “2023 yılında 53 km’lik asfalt çalışması gerçekleştirdik. Eskinden vatandaşımız ‘ben köyüme gidemiyorum’diyordu. Şimdi ise ‘ben köyüme gidiyorum, evime gidemiyorum’ diyor. Biz 2014’de söz vermiştik. Vatandaşlarımız köylerine beton yollardan gidecek. 75 mahalle olduğumuzu düşündüğümüzde ana yolu asfalt veya beton olmayan iki tane mahallemiz kaldı. Bunun yanı sıra kurduğumuz beton tesisi ile kuru beton çalışması da eş zamanlı olarak gerçekleştiriyoruz. Maçka’da birçok projeyi hayata geçirdik. Yeni dönemde projelerimiz ile yolda devam edeceğiz. Maçka’da 61.200 ton asfalt, 67.550 m3 beton, 30.000 m3 kuru beton çalışması gerçekleştirdik” dedi.

BETONLAMAMIŞ YER KALMAYACAK

Yeni projelerin ayrıntılarını veren Başkan Koçhan, “Bu güne kadar ne söz verdiysek hepsini gerçekleştirdik. Yeni dönemde kuracağız. Taş kırma eleme tesis ile kuru beton tesisimize malzeme sağlayarak beton çalışmalarını hızlandıracağız. Böylece önümüzde ki 5 yılda Maçka’da betonlanmamış yol bırakmayacağız. Maçka’mızda yol sorunu tamamen çözmeye hazırız ve kararlıyız” ifadelerini kullandı.

ESİROĞLU’NA DOĞALGAZ
Eren Bülbül Genlik Ve Kadın Yasam Merkezi

Doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Koçhan, şunları kaydetti: “019’da Maçka’mıza doğalgaz gelecek dediğimde. Bazı guruplar ‘havadan mı gelecek’ demişlerdi. Bugün geldiğimiz noktada İlçemizde doğalgazla ilgili 1 ve 2 etap çalışmalarını tamamladık. İlçemizde şu an Reşadiye Mahallesinde, Merkez Mahallesi ve Fatih Mahallesinin sol tarafında doğalgaz kullanımı başladı. Fatih Mahallemizin sağ tarafta 10 gün içerisinde doğalgaz kullanımı başlayacak. Yeni dönemde 3 ve 4 etap çalışmaları kapsamında TOKİ Konutları, İmam hatip mevkii ve Lise Mahallemizde doğalgaz ile buluşacak. Esiroğlu Mahallemizde de doğalgaz çalışmalarını başlatacağız.”

CEPHE İYİLEŞTİRME VE IŞIKLANDIRMA
8Facf345 91Be 4B6C 8D64 E2C7Dddf00E9

Esiroğlu için ciddi bir çalışma yapılacağını belirten Başkan Koçhan, açıklamasında şöyle devam etti: “Esiroğlu Mahallemiz Maçka’mız için çok önemli. Maçka’ya girişte ilk karşılaştığını Mahalle. Esiroğlu’nda ilk olarak ADEM Merkezi açacağız. Birçok kadın ve çocuğun bir araya gelerek sosyalleşmesine de katkı sağlayacak olan ADEM’lerde, geleneksel Türk Mutfağı, iğne oyası, dikiş nakış, el sanatları, bilgisayar kursu, Kur’anı Kerim okuma/yazma, resim, teorik dersler gibi alanlarda eğitimler sağlanacak. Bu eğitimlerde kadınlarımız üreterek, yöresel satış reyonlarında ürünlerini satacak ve gelir sağlayacak. Bunun yanında teşvik ödemesi de alarak ev ekonomilerine katkı yapacak. Bu projeyi çok önemsiyorum. Kadınlarımızın ülke ve ev ekonomilerine katkı sağlayabilmesi, meslek edinebilmesi, sosyalleşebilmesi için büyük bir imkan olacak. Ayrıca Esiroğlu Sağlık Ocağı inşaatımız devam ediyor. Cephe iyileştirme projemiz olacak. Esiroğlu Merkezdeki direk çok kötü bir görüntü oluşturuyor. Oraya Saat Kulesi ve cephe iyileştirme çalışma yapacağız. Işıklandırma tamamen yenileyeceğiz.”

ÜÇ DÖNÜMLÜK YENİ YAŞAM ALANI
2Cd8Dfb6 44Df 4C68 A4D2 62C971Ee063C

Kuruköprü Mevkiinde yeni bir yaşam alanı yapacaklarını ifade eden Koçhan, “Bahçekaya Mahallesi, kuru köprü mevkiinde 3 dönümlük bir alanda Büyük bir çocuk parkının olduğu, dere kenarında kamelyaların olduğu içerisinde bir çay bahçesi ve tesis olan, yürüyüş yolların olduğu, ormanın içerisinde olan Esiroğlu Park yaşam alanı oluşturacağız. Bu hem Atasu Mahallesi ve Esiroğlu Mahallemize hizmet verecek” şeklinde konuştu.

GENÇLİK VE KADIN YAŞAM MERKEZİ
Kadınlar için özel bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Koçhan,  “Şu anda Maçka ilçe stadının yanında olan binayı yıkarak, Eren Bülbül Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi yapacağız. Proje çalışması bitti. Bir katta sadece bayanlara özel, hamamı olan, saunası olan, spor aletlerinin olacağı, tamamen bayanların her türlü aktiviteyi gerçekleştirilebileceği bir kat olacak. Bir katta erkeklere özel bir alan olacak. Futbol sahasını da yenileyeceğiz. Biz sporun her alanına destek veren sayılı belediyelerden bir tanesiyiz.  Bir katında 1000 metrekareye yakın yeni bir kütüphane olacak. Bununda Şehidimiz Eren Bülbül adına Maçka’ya kazandıracağız” dedi.

MİNİA MAÇKA
7C6A0442 94Ee 4Fdb 8Ac0 065D82B59Bcc

Trabzon’un en öneli turizm ilçesi olan Maçka’da Minia Maçka müzesi açacakları belirten Başkan Koçhan, açıklamasında “Maçka müzesi ilçemize kazandıracağız. Bu çok önemli. Çünkü Maçka’da gelen turistleri merkezimizde ne kadar tutabilirsek. O kadar yararı olur. Macera Parkımızın bulunduğu yerde Maçka Müzesi yapacağız. İçerisinden Maçka’mızın meslekleri yorgancılık gibi birçok eser. Bunun yanında Sümela, Vazelon, Kuştul gibi manastırlarımızın mini maketleri ve bunların birçok dilde tarihlerini anlatacak seslendirme olacak. Buda ilçe turizmine katkı sağlayacak” cümlelerine yer verdi.  

VATANDAŞLARIN İLGİSİNDEN ÇOK MEMNUNUM
57144744 9792 4Bcc B59F 3A0B6451C0Df

Her zaman vatandaşlar ile bir araya geldiğini belirten Başkan Koçhan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2010’dan bugüne kadar Maçka’da vatandaşlarımız her zaman takdirini aldık. Yaptığımız çalışmalar ile kazandırdığımız projeler ile sürekli oylarımızı artırdık. Vatandaşlarımız takdirini ve sevgisini kazandık. 2023 seçimlerinde oyumuzu artırarak hizmete devam edeceğiz. Her zaman dediğim gibi gönülden yaparsan gönüller kazanırsın. Biz Milletimizden aldığımız güçle çalışıyoruz. Milletimizden aldığımız güçle çalışmaya devam edeceğiz.”

MAÇKA’NIN ALTIN ÇAĞI
C723F7Ff 187F 440B 8256 E08Fd07Ddedb

Maçka’nın çok büyük bir fırsat yakaladığının altını çizen Koçhan, “Zaten önümüzde 4 yıl seçimsiz bir süreç var. Cumhurbaşkanımız kıymetli Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan her zaman gibi Türkiye’nin başında kuvvetli bir lider. Onun yanında bakanlarımızı, milletvekillilerimizi seçtik. Şimdide ilk kez Maçkalı bir büyükşehir belediye başkanı olacak. Hizmeti Maçka’da biz olmak üzere üç koldan el ele bakanlıklarımızın destekleri ile beraber yapacağız. Bunun en basit örneği; Bakanlık desteği ile DSİ’den bu yıl 500 milyonluk yatırımı Maçka’mıza kazandıracağız. Buna Büyükşehir’in desteğini de eklersek Maçka Altın çağını yaşayacak.”  diye konuştu.

Muhabir: BİROL SANCAK