Ziyaret sırasında Başkan Genç, "Çok üzücü bir kaza. Sizin nezdinizde dost kardeş İran İslam Cumhuriyeti’ne, İran halkına, kardeşlerimize başsağlığı diliyorum. Merhum Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ülkemizde 1 gün yas ilan edilerek o acıyı beraberce hissettik. Allah ülkelerimizi böyle kazalardan korusun." şeklinde konuştu.

Başkonsolos Naser Mohebati ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İran halkı olarak sıkıntılı günler yaşıyoruz. Kazadan dolayı çok üzüldük. Ne yapacağımızı bilmiyorduk. Etrafımıza, elimizi kim tutacak diye bakarken beni ailemden sonra ilk siz aradınız. Yüreğimde bir sıcaklık hissettim.

Olaydan sonra Türkiye’deki kardeşlerimiz bizim yanımızda oldu. Bu bizim için çok değerliydi. Kardeşler zor günlerde hep birbirinin yanında olmalı. Bunu da Türkiye yerine getirdi. Ben Türk milletine bizim yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu olayda gösterdiği hassasiyetten dolayı minnet duyuyorum. Kardeşliğimiz her zaman payidar kalacak." ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı ziyaret, Türkiye ile İran arasındaki kardeşlik ve dayanışma ruhunu bir kez daha vurguladı.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Birol Sancak