Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Trabzon’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) kadın temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. 95 STK’dan 250’ye yakın kadınla bir araya gelen Genç, kurucusu olduğu ve 2 dönem belediye başkanlığını yaptığı Ortahisar Belediyesi’nde kadınlara yönelik projelerini seçilmesi halinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde de gerçekleştirmek istediklerini söyledi. 
47B3D155 F157 45F2 834D B82F5766921D

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün ezilen ve mağdur olan kadınların itirazı olarak ortaya çıkan bir gün olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Genç, şiddete uğrayan kadınların ve öldürülen kadınların üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Genç, “Bugün Gazze’de şehit olan kadınlarımız var. Şiddete uğrayan kadınlarımız var. Ezilen, mağdur olan ve öldürülen kadınlarımızı anıyoruz. Bütün kadınlarımızı, mücadele eden, gayret eden, toplumu, ailesini, yuvasını ve özellikle milletimizi ve devletimizi düşünerek hareket eden bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum.” dedi.

KADINLARIMIZ ÜRETTİĞİNİ SATMA KAYGISI İÇERİSİNDE OLMAYACAK

“Bu dönem kadınlarımızla ilgili projelerin ya paydaşı olmaya çalıştık ya da bu konuda adım atmaya çalıştık.” diyen Başkan Genç, sözlerine şu şekilde devam etti: 
Eb922098 F675 4Ea0 Af10 65E8Ec10F5E6

“Kadın konuk evimizden başladık. Devlet ve belediye olarak yükümlüyüz. Kadınlarımızı korumamız lazım. Ayrıca Kadın Danışma Merkezlerimizi belediyemizde hayata geçirmeye çalıştık. Ama her şeyden önemlisi kadının kazandığı paranın daha bereketli olduğunu bilerek bu sözümü söylüyorum kadın istihdamını katkı sağlamaya gayret ettik. Dün kadın emeği çarşımızı çok şükür açabildik. Orada kadınlarımız kendi ürettikleri ile beraber evlerini ekmek götürmeye çalışıyorlar. Bu dönemde aynı anlayışla istiyorum ki kadınlarımız nerede üretirse üretsin onların bir satış garantisi Ortahisar Belediyemizde ve Büyükşehir Belediyemizde biz olalım. Kadınlarımız ürettiğini satma kaygısı içerisinde olmasın. O yüzden evde üretilene de biz pazar oluşturma gayreti içerisinde olacağız. İnşallah yeni dönemde de daha güzel işlere daha güzel hizmetlere birlikte imza atarız.”

AK Parti Altınordu İlçe Eski Başkanı Cihan Erken Son Yolculuğuna Uğurlandı AK Parti Altınordu İlçe Eski Başkanı Cihan Erken Son Yolculuğuna Uğurlandı

BİRLİKTE DAHA GÜZEL BİR TRABZON İNŞA EDECEĞİZ
B49849B3 C921 46Ff B8Cc E39D35C64E84


31 Mart Yerel Seçimlerine de değinen Genç, ideolojisi ne olursa olsun tüm kadınların oylarına talip olduğunu söyledi. Genç, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu kahvaltımızda yer alan kadınların tamamıyla aynı görüşte olmayabiliriz, aynı siyasi görüşe sahip olmayabiliriz. Genel seçimlerdeki farklı siyasi düşüncelerimiz demokrasimizin gereği başımızın gözümüzün üstüne ancak yerel seçimde istiyoruz ki önümüzdeki zaman diliminde daha mutlu bir şehir olma konusunda kadın sivil toplum kuruluşlarımızla hem Ortahisar Belediyemizde hem Büyükşehir Belediyemizde aynı anlayışla yola devam edebilmek için sizlerin desteğini istiyorum. Sizlerden alacağımız destek kuvvet ve güçle daha güzel bir şehir olma konusunda güzel adımlar atarız.”

Muhabir: BİROL SANCAK