SIKINTI ÇEKİYORUZ

Gümüşhane Arzular Kabaköy sınırları içerisinde bulunan çimento fabrikası beldeyi toz ve dumana çevirdi. Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, “Arzular Kabaköy’de sıkıntı çekiyoruz” dedi. Beldeye ‘Zehirleniyoruz’ pankartları asan Tanış, “Toz bulutundan dolayı beldemizde yaptığımız hizmetlerin bir anlamı kalmadı. Süreç içerisinde yalnız bırakıldık” diye konuştu.

Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış

ÖNLEMİNİZİ ALIN

Tanış, şöyle devam etti: “Sermaye düşmanı değilim. Yatırım yapmak isteyenleri bölgemize çekmeye gayret ediyoruz. İnsan sağlığına dikkat edilmesini istiyoruz. Beldemizde yaşayan insanlar hayati tehlike ile karşı karşıya. 24 saat toz yutulur mu? Para kazansın diye dağımızı taşımızı fabrikaya teslim ettik. Modern filtrelerinizi yapsanıza. Vicdanım sızlıyor. Üzülüyorum. Tek başına mücadele ediyorum.” Gümüşhane’de ArzularKabaköy’ün oksijenini etkileyen çimento fabrikasına belediye başkanı isyan etti.

Olayyeri1 Olayyeri-1

YALNIZ BIRAKILDIK

Gümüşhane'de "Dayı Rektörüm" Paylaşımından Sonra Ulaşıma Düzenleme Geliyor
Gümüşhane'de "Dayı Rektörüm" Paylaşımından Sonra Ulaşıma Düzenleme Geliyor
İçeriği Görüntüle

Tanış, “Bizim çektiğimizi gündeme getiren başka kimse yok. Bu mesele sadece ArzularKabaköy’ün değil, Türkiye’nin meselesi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığına tozla ilgili sürekli yazı yazıp, görselleri paylaşıyoruz. Kimseden ses çıkmıyor. Çaresiz kaldık. Devletimiz insanı için var. Fabrika insanları öldürmek için elinden geleni yapıyor. Gelinen süreçte kaderimize terk edildik. Yazık, günah” ifadesine yer verdi.

Olay Yeri̇1 Olay Yeri̇-1

SAĞLIKLI ÜRETİM YAPILSIN

Çocukların zor şartlarda eğitim gördüğünü kaydeden Tanış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımız toz bulutu içerisinde eğitim görüyor. Beldemizi terk etme durumuna geldik. Sevdiğimiz toprakları bırakıp gidelim mi? Gittiğim her yerde fabrikaları araştırıyorum. Tozlar tekrar çimentoya çevriliyor. Doğaya toz salınımı yapılmıyor. Teknoloji gelişti. Yerleşim yerinde hammadde üretilecek fabrika kuruldu. Buna zamanında izin verenleri lanetliyorum. 30 senedir Gümüşhane’de görev yapıyorum. Benim tek derdim sağlık. Fabrika kapansın, kilit vurulsun demiyoruz. Sağlıklı üretim yapılsın istiyoruz. Bakanlık ceza yazıyor. Yüzlerce ceza yazıyor. Ceza sorunu çözmüyor.” Fabrikada Gümüşhaneli 80 çalışan hariç kent ekonomisine bir katkısı olmadığı söyleniyor. Vergisi Erzurum'a ödeniyor ve aracın yakıtı Erzurum'dan alınıyor. Mutfakta kullanılan gıdaya rağmen Erzurum'dan geliyor ve tüm bunlara rağmen en pahalı çimentonun da Gümüşhane'ye satıldığı belirtiliyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN