Başkan Kaya, Cengiz Er'in talebini duyar duymaz Kurban Bayramı öncesinde onu evinde ziyaret ederek duygusal bir an yaşattı. Ziyaret sırasında Cengiz Er'e bir akülü tekerlekli sandalye hediye eden Başkan Kaya, "Akülü sandalyeye ihtiyacım var demiştin. Mesajın bize ulaştı, akülü sandalyenizi getirdik. Güle güle kullanın" diyerek Cengiz Er'i mutlu etti. Cengiz Er ise duygularını şu sözlerle ifade etti: "Çok teşekkür ederim başkanım. Allah senden razı olsun, Allah ne muradın varsa versin. Senin sayende evden çıkabileceğim."

Başkan Kaya'nın sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yürütülen 'Evde Berber Hizmeti', Ortahisar ilçesinde yaşlı ve ihtiyaç sahibi bireylerin evlerinde saç ve sakal bakımı gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu hizmet sayesinde evde bakıma muhtaç kişilere daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşılıyor.

Başkan Kaya, ziyaret sırasında Cengiz Er'e yönelik olarak, "Başka bir isteğiniz olursa, haber vermeniz yeterli. Hepinize bütün ailenizle birlikte hayırlı bayramlar diliyorum" dedi. Cengiz Er ve ailesi, Başkan Kaya'ya teşekkürlerini sunarak bayramlarını kutladılar.

Başkan Kaya'nın bu hareketi, sosyal belediyecilik uygulamalarının insan odaklı ve duyarlı bir şekilde nasıl hayata geçirilebileceğini göstermesi bakımından önem taşıyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN