Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Bem-Bir-Sen arasında imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) ile Büyükşehir ve TİSKİ’de görevli memurların maaşlarına tavan ücret üzerinden artış yapıldı. İmza töreninde memurlar, Başkan Zorluoğlu'na teşekkür ettiler.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 1360 memur, Başkan Zorluoğlu'nun çalışanlarını enflasyona ezdirmeme kararlılığı sayesinde memnun. Sosyal Denge Sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu arasında imzalandı. Bu sözleşme ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ'de görev yapan memurların maaşlarında yüzde 120 tavan ücret üzerinden artış sağlandı.

Başkan Zorluoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada, Sayın Cumhurbaşkanı'nın çalışanları enflasyona ezdirmeme sözünü hatırlatarak, memur ve işçi personeline yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve maaşlarda tarihi artışlar sağladıklarını belirtti.

Sosyal denge tazminatının belediyelerde uzun süredir uygulandığını ve çalışan memurlar için bir ilave kaynak olarak değerlendirildiğini söyleyen Başkan Zorluoğlu, memurların normal maaş zammına müdahale edemediklerini ancak sosyal denge tazminatında takdir hakkı bulunduğunu ve bu hakkı memurların lehine kullandıklarını ifade etti. İmza töreniyle de toplam 1360 memur için sosyal denge tazminatının yüzde 120 tavan oranıyla uygulanacağını vurguladı.

Başkan Zorluoğlu, çalışanların mutlu olmasının kendileri için çok önemli olduğunu ve çalışma arkadaşlarını aileleri gibi gördüklerini söyledi. Ayrıca, sendika ile iyi ilişkileri olduğunu ve memurların özlük haklarının maksimize edilmesi konusunda sendikanın çabalarını takdir ettiğini belirtti.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu ise Sosyal Denge Sözleşmesi'nin tavan oranının yüzde 120 olduğunu ve Başkan Zorluoğlu'nun bu oranı uyguladığını söyleyerek teşekkür etti.

İmza törenini takip eden memurlar, Başkan Zorluoğlu'na teşekkür ettiler. Tören, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: Birol Sancak