İstanbul Havalimanından Trabzon’a gelecek olan uçak üst üste 2 kez rötar yapınca başkanlar yaklaşık 4 saat havalimanında beklemek zorunda kaldılar.

BAŞKAN HUZURA ÇIKACAK

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, her ay yaptığı halk günlerini 26 Aralık’ta gerçekleştirecek. Belediyenin sosyal medya hesaplarından aldığı sorulara canlı yayında cevap verecek olan Kurukız’ın bu haftaki programına sürpriz konukları da olacak. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut ile muhabirimiz Bahattin Baştürk, canlı yayın konuğu olacak. Gelen soruları soracaklar, başkan Kurukız cevap verecek. Program 26 Aralık’ta saat 21.00’de Şalpazarı Belediyesi sosyal medya hesaplarında ve www.takagazete.com.tr adresinde olacak.

GENÇLER PIRIL PIRIL

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, tedavisinin ardından kente döndü. Görevine başlayan Murat Zorluoğlu, bir yandan ziyaretçilerini ağrılarken, bir yandan da programlarına kaldığı yerden devam ediyor. Başkan Zorluoğlu, Bahçecik Anadolu İmam Hatip Lisesinde gençlerle bir araya geldi. Geleceğin belediye başkanı, cumhurbaşkanı olacak gençlerle söyleşi gerçekleştirdi. Bir saat süren söyleşinin ardından gençlerle geleneksel selfie çekildi. Başkan Zorluoğlu, o fotoğrafı, ‘Gençler pırıl pırıl’ notuyla sosyal medya hesaplarından paylaştı.

İLİK’TEN ZİYARET

Trabzon Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Davut İlik, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Fırıncı esnafı ile ilgili sohbet etti. İlik, Vali Yıldırım’a, esnafa olan destekleri için de teşekkür etti.

“ARSİN İÇİN BİR VE BERABERİZ”

AK Parti Arsin İlçe Başkanı Paşa Kozoğlu, Ak Parti Arsin Belediye Başkan Aday Adayları Şaban Bülbül, Sedat Özbakır, İbrahim Küçük ve Tolga Şengül ve partililer Arsin’de bir araya geldi süreci değerlendirdiler. Kozoğlu, “davamıza gönül vermiş arkadaşlarımızla birlikte istişare sohbeti gerçekleştirdik. İlçemizde bugüne kadar olan birlik ve beraberliğimizi bundan sonra da daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz.” Dedi. Aday adayları “Arsin'imiz ve davamız için dün olduğu gibi bugünde yarında daima birlikte yürümeye devam edeceğiz.” Mesajı verdiler.

HEMŞEHRİLERİ İLE KUCAKLAŞTI

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Başkent Yomralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen etkinlikte, hemşehrileriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Dernek Başkanı Fatih Sağlam ve yönetim kuruluna teşekkürlerini ileten Başkan Bıyık, sadece Yomra’da yaşayan Yomralılarla değil, ülkemizin her köşesinde yaşayan hemşehrileriyle kucaklaşmaya devam edeceklerini vurguladı.

SAHTE GÜNDEMLER OLUŞTURULUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Meclis Üyesi Ömer Dayı, eleştirilerde bulundu. Meclis Üyesi Dayı, açıklamasında her gün farklı bir gündem oluşturulduğuna dikkat çekti. Dayı, konuşmasında “Halkı uyutma taktikleri; İnsanların gerçekleri görmesi, konuşması, tepki göstermesine engel olmak için her gün gündem oluşturuluyor. “ dedi.  Dayı, paylaşımında şunlara dikkat çekti: “Bir bakıyorsunuz Dilan, Engin Polat hikayesi, banka müdürü Seçil Erza'nın Fatih Terim, Arda Turan, Galatasaray futbolcuları dolandırma hikayesi, sosyal medya fenomeni Ece Ronay hikayesi, TV ekranları gündüz programlarında evli kadının evli erkeğe kaçması, eşinin de karısına eve dönmesi için yalvarma hikayesi, Ankaragücü Başkanı'nın hakeme yumruk atma hikayesi, İstanbulspor'un sahadan çekilme hikayesi vs gibi. Bitmek bilmeyen, önem arz eden sorunlar, sıkıntılar varken, insanlar kötü ekonomiyi, yapılan zamları, kira fiyatları, emekli maaşları, asgari ücreti gibi. SMA’ lı çocukların tedavi masrafları Devlet tarafından karşılanmıyor ama Suriyeli ailelere tüp bebek ünitesi bedava olmasını mı konuşsun, tartışsın, tepki göstersin de dinden imandan çıksın, tövbe estağfurullah, tövbe estağfurullah sümme haşa.”

CUMUR, BAŞKANA GİTTİ

AK Parti Düzköy Belediye Başkan aday adayı Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti. Cumur, Zorluoğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Zorluoğlu, teşekkür etti.

BEYKOZ’U KAZANACAK ADAY

CHP İstanbul’da  en kilit ilçelerden biri olan Beykoz’da aday belirleme noktasında zorlanıyor. Beykoz’da öne çıkan isimlerin başını çeken hemşerimiz Tuncay Tolga Özçakmak ile görüştük. Sahada gösterdiği başarılı ve çalışkan performans ile dikkatleri üzerine çeken CHP Beykoz Belediye Başkan aday adayı Tuncay Tolga Özçakmak sonuçlar açıklandığında  aday kim olursa olsun aynı heyecan aynı şevk ve mücadele ile yerel seçimlere hazırlanacağız bizde küsmek-kırılmak olmaz ifadelerini kullandı.  Yapılan anketler ve kamuoyu yoklamalarında önde çıkan Artvinli hemşerimiz  Tuncay Tolga Özçakmak  için hem partililer hem de vatandaşlar şu ifadeyi kullanıyorlar: “Beykoz’u kazanacak bir potansiyele sahip. Eğer aday yapılırsa toplumun her kesiminden çok rahat oy alabilecek bir pozisyona sahip”

24 ARALIK’TA ADAYLAR AÇIKLANACAK?

31 Mart yerel seçimleri için tarih yaklaşırken partilerde aday belirleme, ittifaklarda da parti belirleme süreci hız kazanıyor AK Parti ve MHP arasında 2019 yerel seçimleri döneminde yapılan işbirliği kapsamında, Adana, Mersin ve Manisa’da MHP, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti aday göstermişti. 31 Mart 2024’te  yerel seçimlerde de 2019’da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa’da MHP’nin adayının, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti’nin adayının destekleneceği kaydediliyor. Diğer büyükşehirlerde AK Parti aday gösterecek .İstanbul ve Ankara’da ilçeler paylaşıldı. İstanbul’da Silivri, Avcılar, Küçükçekmece ve Beşiktaş MHP’ye bırakıldı .Ankara’da, zaten elinde olan Etimesgut, Polatlı ve Gölbaşı’nın yanı sıra Elmadağ ve Kalecik MHP’ye kaldı. CHP’nin elindeki Kırşehir, Burdur, Bilecik, Artvin, Ardahan, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Bolu ve Sinop ile DEM Parti’nin kazanabileceği şehirlerde de ortak aday çıkarılacak."Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Aralık'tan itibaren belediye başkan adaylarını kamuoyuna duyurması bekleniyor

BTP YEREL SEÇİMLERE HAZIR

Siyaset arenasında özellikle gençlerin ilgi odağı olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ülke genelinde yerel seçimlere oldukça iddialı hazırlandıklarını dile getirdi. Trabzonlu Genel Başkan Hüseyin Baş diğer muhalif partilerinde dikkati ve ilgisini çeken genç bir Genel Başkan. Yerel seçimlerde ittifak noktasında Baş’a bazı partilerden açık davet ve çağrı geldi. Hüseyin Baş yerel seçimlerde partisinin bir çok ilde denge unsuru olacağını belirtirken Trabzon’da da yarışın içinde olacağını ifade etti. BTP Trabzon’da yerel seçi hazırlıklarını sürdürüyor. Adaylıkları açıklanan belediye başkan adaylarından  Ahmet Bektaş Maçka’da Sabri Terzi’de Beşikdüzü ilçesinde ses getirdi. BTP Maçka Belediye Başkan adayı Ahmet Bektaş Maçka’da oldukça güçlüyüz kazanmak için varım derken BTP Beşikdüzü Belediye Başkan  adayı Sabri Terzi’de bizi hesaba katmayanlar fena yanılacak gümbür-gümbür geliyoruz dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT