TC Batum Başkonsolosluğu'nun liderliğinde birçok etkinlik düzenlenmiş olup, bu sergiler arasında 2015 yılında Ekrem Kutlu & Hasan Helimisi sergisi, 2018'de Trabzonlu ve Batumlu Ressamlar Resim Sergisi, 2022'de Ekrem Kutlu & Malkhaz Kochalidze resim sergisi, 2023'te Çağdaş Türk Ressamları Batum sergisi / Batumlu Ressamlar Akçaabat Resim Sergisi gibi önemli etkinlikler yer almıştır.

Trabzon Yomra Uz Vadisi Eğitimcileri Buluştu Trabzon Yomra Uz Vadisi Eğitimcileri Buluştu

3 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 17:00'da açılan sergiye, Trabzon'dan Ekrem Kutlu, Raif Kalyoncu, Kenan Demir ve Batum'dan Guram Putkaradze, Malkhaz Kochalidze, Lado Sharashidze gibi değerli sanatçılar katıldı. Sergiye ayrıca TC Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, Azerbaycan Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu, Adjara Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı, DEİK Başkanı Osman Çalışkan ve Batumlu ile Türk sanatseverler de katılım gösterdi. Sergide yer alan farklı tarzlardaki eserler, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Aynı coğrafyada ve kültürde bulunan insanlar olarak, kardeş şehir etkinlikleri sayesinde iki farklı ülkenin sanatçıları, birbirlerinin kültürünü ve sanatını daha yakından tanıma fırsatı bulmaktadır. Bu etkinlikler, sanatın insanların düşünebilme, gerçeği görebilme ve toplumu anlayabilme yetilerini geliştirmesine katkı sağlamaktadır.

"Batum & Trabzon Sanat Buluşması" kapsamında açılan sergi, 3-8 Haziran tarihleri arasında Nikolaz Kandelakin Sanat Okulu Galerisi'nde ziyaret edilebilir. Sergi adresi: Nikolaz Kandelakin Sanat Okulu Galerisi, Pirosmani Sokak No:16, Batum/Gürcistan'dır.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA